Alleen wie zich tijdens kantooruren tijdens kantooruren kan vrijmaken, kan de acht ochtenden durende cursus ‘Rouwmantel’ bijwonen. Die wordt namelijk op de woensdagen 4, 11 en 25 oktober en 1,8,15,22 en 29 november gegeven van 10.00 tot 12.00 uur.

De cursus wordt door Mantelzorg & Meer georganiseerd op het kantoor van die organisatie aan de Dr. Willem Dreesweg 2 (tweede etage) en is bedoeld voor mensen die rouwen om het verlies van hun dierbare voor wie zij langere tijd hebben gezorgd.

Zorg

Opnieuw inhoud geven aan het leven na het overlijden van een naaste valt niet mee en zeker niet na een lange periode van zorg, zegt de organisatie. De cursus ‘Rouwmantel’ maakt mantelzorgers bewust van wat het zorgen met ze heeft gedaan en kan ook helpen om het rouwproces beter te begrijpen.

Inhoud

Inhoud van de cursus: In de cursus halen deelnemers samen mooie – en minder mooie – herinneringen op en krijgen ze de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De cursus geeft informatie en is gericht op het doorbreken van isolement en het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en zinloosheid. Daarnaast (her)ontdekken en vergroten deelnemers volgens de organisatie hun eigen kracht en regie. Naast een ervaren rouwtherapeut is er een medewerker van Mantelzorg & Meer aanwezig.  De cursus is voor ex-mantelzorgers die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

Meer informatie opvragen en aanmelden via de website mantelzorgenmeer.nl, info@mantelzorgenmeer.nl of 020-512725.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.