Behalve advertenties gooit de gemeente er ter wille van de reclame maar ook weer eens een zogeheten ‘persbericht’ uit om te melden dat zij ondernemers ondersteunt bij het verlagen van de energierekening. 

Zij kunnen nu een gratis energiescan krijgen en vervolgens een ‘energiebesparingsrapport’. MKB-ondernemers kunnen maximaal € 175 Subsidie Verduurzaming MKB (SVM-subsidie) aanvragen voor de uitvoering om een energiebesparende maatregel. Het is een rijksregeling, waarvoor het kabinet ruim € 14 miljoen beschikbaar stelde.

Energiebesparing

De gemeente dient dus als doorgever van de subsidie. Wethouder Floor Gordon van duurzaamheid meldt dat ondernemers op dit moment ‘voor diverse uitdagingen’ staan, zoals hoge energie- en grondstoffen prijzen en personeelstekorten. “Daarom ondersteunen we ondernemers met een gratis energiebesparingstraject waarbij ze inzicht krijgen in de mogelijkheden om hun energierekening te verlagen.”

Klimaatroute

Consultantbureau Klimaatroute voert het allermaal in opdracht van de gemeente uit. Eerst komt er adviseur bij bedrijven langs voor de gratis energiescan, waarbij volgens de gemeente onder meer wordt gekeken naar verlichting, verwarming, isolatie en duurzame opwekking. De scan biedt inzicht in haalbare en – naar de gemeente zegt – ‘betaalbare’ energiebesparende maatregelen. Die worden in een rapport vastgelegd, met daarin onder andere de tijd die volgens het bureau nodig is om het geheel terug te verdienen, alsmede de ‘verwachte’ besparingen. “Ook geeft Klimaatroute persoonlijk advies over de meest interessante maatregelen voor het bedrijf”, zegt de gemeente.

Subsidie

De subsidie maakt het mogelijk om een maatregel, ter waarde van € 175, direct gefinancierd te krijgen. Bovendien neemt de gemeente de eigen bijdrage (20%) voor haar rekening, waardoor volgens de gemeente deze energiebesparende maatregel voor MKB-ondernemers geheel kosteloos is. De regeling loopt tot en met 30 september. Bekijk de subsidieregeling op Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) (rvo.nl)

Aanmelden

Ondernemers in Amstelveen krijgen een brief over deze actie. Daarnaast neemt Klimaatroute de komende weken contact op met hen op om te vragen of er interesse is. Ook kunnen ondernemers zich aanmelden via telefoonnummer (020) 7009438 of een e-mail sturen naar aanmelden@klimaatroute.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.