Nes aan de Amstel krijgt nu ook een zogenaamde historische route. De vierde route die in vogelvlucht iets over de (ontstaans) geschiedenis van Amstelveen vertelt is volgend jaar zomer is klaar en loopt ook langs Groenelaan en Waardhuizen.

In opdracht van de gemeente ontwikkelt Museum zon der Muren die.

Ervaring

Die organisatie heeft ervaring met Amstelveen, waar tussen 2019 en 2022 al drie historische routes werden ontwikkeld, respectievelijk voor Randwijck en Elsrijk, door het Oude Dorp en de Keizer Karelbuurt en door Bovenkerk en Westwijk. Langs deze routes staan steeds acht informatiepanelen, elke route heeft zijn eigen herkenbare vormgeving en routekleur. “We krijgen veel positieve reacties van inwoners die de route wandelen of fietsen, of zomaar op een locatie een informatiepaneel tegenkomen”, zegt wethouder Herbert Raat (monumenten en erfgoed). “Met de historische routes willen we de kennis van de geschiedenis van de eigen stad, buurt en straat onder de inwoners vergroten. Door de panelen komt de geschiedenis tot leven. De geschiedenis geeft Amstelveen haar identiteit en zorgt voor een gevoel van verbinding met je woonplaats.”

Vierde

Fietsers, natuurliefhebbers en erfgoedliefhebbers kunnen van de zomer 2024 af hun hart ophalen door deel te nemen aan deze route die de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder combineert met het dorpse karakter van Nes aan de Amstel en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen. Museum zonder Muren, onder leiding van Daniel Metz, gaat in samenspraak met wijkplatforms Groenelaan en Waardhuizen, Dorpsraad Nes aan de Amstel, inwoners en andere betrokken partijen, de respectieve informatiepanelen realiseren.

QR-code

Via een QR-code op de informatiepanelen langs de routes is achterliggende informatie in het Nederlands en Engels op te vragen, evenals extra beeldmateriaal. Ook de webpagina’s op VisitAmstelveen.nl waarop men de routes digitaal kan lopen, kunnen op veel bezoekers rekenen. De vierde route wordt hieraan toegevoegd.

Meedenken

Betrokken partijen en (oud)bewoners die mee willen denken over de route en verhalen kennen over de buurt, zijn van harte uitgenodigd contact op te nemen met Museum zonder Muren.

 Fotobijschrift: Daniel Metz, wethouder Herbert Raat en beleidsadviseur erfgoed Willemijn Paijmans in Nes aan de Amstel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.