Hoewel de gemeentelijke afdeling communicatie had gezegd dat wegens de zomer de er geen activiteiten zouden zijn (de openbare agenda voor journalisten klopt trouwens meer niet dan wel), blijkt wethouder Frank Berkhout van Jeugd en Onderwijs toch basisschoolleerlingen  te hebben gesproken. Dat gesprek vond plaats in wijkcentrum Westend.

Wanneer dat is geweest, meldt de gemeente niet. De basisschoolkinderen waren de 200 Amstelveense deelnemers aan Kangoeroe KIK (Kansen voor Ieder Kind), van 31 juli tot en met 10 augustus.

Kickboksen

Er waren in het kader van Kangeroe  verschillende workshops gepland geven op basisschool De Horizon, Wijkcentra Westend en De Meent en Panta Rhei. Onder meer in kickboksen, robotica, techniek, dans en beeldende vorming. Wel dat de dat de wethouder sprak met de kinderen, maar waarover is wederom niet bekend. Maar de communicatie betekent in die visie van de lokale overheid kennelijk n iets dan reclame. Van de wethouder werden dan ook de volgende zinnen opgetekend: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat ieder kind in de zomervakantie een leuke sociale activiteit kan doen. Niet iedereen kan op zomerkamp of op vakantie. Daarom voert Kangoeroe KIK (Kansen voor Ieder Kind) dit zomerprogramma uit. Tijdens verschillende workshops leren de kinderen echt nieuwe vaardigheden. Het is geweldig te zien hoeveel plezier ze hebben met elkaar en met de aangeboden workshops.”

NPO-gelden

Het programma, betaald uit de gemeentelijke NPO-gelden, werd na corona ingezet om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te versterken die een extra steuntje in de rug nodig hadden. Het zomerprogramma is vanuit deze gedachte en deze groep kinderen opgezet.

Fotobijschrift: Wethouder jeugd Frank Berkhout (midden achter witte blouse) bezoekt de workshop kickboksen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.