Juichkreten van de VVD, de grootste fractie in de gemeenteraad, komen er woensdag over de Perspectiefnota, waarin de contouren voor de begroting 2024 – en daarmee de koers van het beleid – worden aangegeven. Fractievoorzitter Jet Smit (foto) laat vast weten dat zij waardering heeft voor alle investeringen en de daardoor gestegen kosten voor de inwoners. B en W hebben de nota en het bijpassende kostenplaatje al gepresenteerd aan de gemeenteraad, die overigens – wegens spreektijdbeperking in de nieuwe vergadercultus – nauwelijks kans kreeg voor een ordentelijk politiek debat. De drie commissies die zich er voorheen mee bezig hielden, zijn afgeschaft.

Tegenwind

De VVD is blij met deze nota, zegt Smit. “Omdat er, ondanks dat ook Amstelveen nogal wat economische tegenwind ondervindt, het college toch kans ziet te blijven investeren in de stad.” Zij noemt de investeringen in de openbare ruimte van het Stadshart, aanbesteding voor de bouw van een extra zwembad, meer groen en recreatie, focus op veiligheid, de inzet op kansengelijkheid en onderwijshuisvesting.

Balans

Volgens de liberalen moeten er wel passende woningen komen. Maar die ontbreken in Amstelveen, melden voortdurend GroenLinks en SP onder meer. Voor allerlei doelgroepen is er geen huisvesting.

De VVD constateert verder een hoog voorzieningenniveau in de gemeente. “Groei in balans met voorzieningen zijn voor de VVD de basis van een goed functionerende stad”, praat Jet Smit de nota en haar wethouder na. Overigens is binnen de coalitie (VVD, D66, PvdA en Goed voor Amstelveen) natuurlijk de Perspectiefnota allang besproken, zodat er geen verrassingen in staan. Volgens Smit heeft, behalve de coalitie, ook ‘de rest van de raad’ invloed gehad op “verstandige aanpak van de uitdagingen die Amstelveen het hoofd moet bieden.” Voor de VVD is er een evenwichtig gemeentelijk huishoudboekje “met gezonde gemeentelijke financiën”.

16 REACTIES

 1. Meer kansengelijkheid. Wat bedoelt onze Jet daarmee?
  Ach ja, het zal toch wel weer voor de elite zijn, uiteraard niet voor Jan Modaal.

  Maar desondanks dat Jet, van harte gefeliciteerd met uw zelffelicitatiebericht.
  Trouwens stond er nog iets bijzonders in die perspectief nota die zo transparant mogelijk achter gesloten deuren al in elkaar werd geknutseld.

 2. Als de neoliberalen juichen, pas dan maar op je kippen. Want dat betekent
  meer auto- en vliegverkeer,
  meer energieverspilling,
  meer vervuiling van lucht, water, bodem en zeeën,
  meer lawaai,
  minder biodiversiteit.

   • Wat is het leven toch eenvoudig als VVD-er: een goed gevulde portemonnee en een dure auto, dat zijn de zaken waar het om draait. Vooral niet nadenken over de positie van anderen of over de toekomst van de planeet. En af en toe lekker zeuren over te veel fietsen bij een winkelcentrum.

 3. Ja, onze Jet heeft echt laten zien dat voor haar clubje van elkaar- de-bal toespelende partij- en coalitiegenoten geen zee te hoog gaat.
  Ik denk aan;
  – inrijverbod Dorpsstraat.
  – parkeerfaciliteiten rondom Dorp razendsnel uitbreiden
  – parkeergarage van miljoenen willen aanleggen.( het parkeren bij het Dorp is niet meer van deze tijd aldus Raat)

  – aanrijroutes voor het Dorp verbeteren.
  – “ overdekt park” bij A2
  – supparadijs plus zwembadkuip aan de Poel.
  – strand aan de Poel ( waar nooit iemand zit, behalve wat kakkende honden)
  Dit allemaal ten behoeve van de daar bestaande horeca waarvan toevallig ook wat eigenaren in de raad zaten. Deze onthielden zich van stemming maar uiteraard hun partijcollega’s niet.

  Daarentegen heeft de club van Jet goed e. a .op de kas gelet door;
  – Door het bij bijstandsgerechtigden alles naar de letter van de wet uit te voeren en liefst er nog even overheen. ( bij elk formuliertje de maximale wachttijd te hanteren)
  – ontmoedigingsbeleid bij deze mensen te voeren door ze consequent bij problemen woonruimte in Friesland of Zeeuws Vlaanderen aan te bieden. ( waar kans op werk wel helemaal waardeloos is)

  Dit zijn enkele willekeurige pareltjes van de club van Jetje. Kies zelf maar wat u prefereert.

 4. Fossiele grondstoffen worden verbruikt als energiebron.
  Lucht, water, bodem en zeeën raken vervuild.
  Klimaat warmt op met steeds ernstiger gevolgen.
  Biodiversiteit holt achteruit ten koste van alle levensvormen.
  Welvaart wordt oneerlijk verdeeld, verschillen zijn immoreel en gevaarlijk.
  Mensen vluchten naar ongastvrije landen.
  Landen zijn geen samenlevingen meer.

  En wat doet de VVD?
  Juichen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.