Er moet een oplossing komen voor de lange wachtlijsten voor zwemlessen, vindt de gemeente. Zij praat met de diverse aanbieders die zich bezighouden met zwemvaardigheid. Bij de Meerkamp staan nu rond de 670 kinderen op de wachtlijst voor het A-diploma en er zijn nog vier zwemclubs met eigen wachtlijsten; zij bieden ABC-zwemlessen aan.

De gemeente onderzoekt de beschikbaarheid van voldoende instructeurs en badwater.

 Efficiëntie

Onlangs keken bijna alle aanbieders van ABC-zwemmen hoe zij gezamenlijk de zwemlessen effectiever kunnen aanpakken, bijvoorbeeld door te werken met één gezamenlijke wachtlijst in plaats van diverse of het uitwisselen van trainers / instructeurs en het beschikbare badwater delen.

Wethouder Herbert Raat (sport) zegt het belangrijk te vinden dat alle Amstelveners kunnen zwemmen en heeft de gemeenteraad gevraagd via de Perspectiefnota, die woensdag ter tafel ligt, geld vrij te maken voor extra zwemwater bij De Meerkamp, dat half 2025 gerealiseerd zou kunnen worden. “Hiernaast moeten we naar alle andere mogelijkheden kijken om het aanbieden van zwemlessen zo efficiënt mogelijk uit te voeren.” In april stonden overigens nog 861 bij de Meerkamp op een wachtlijst voor zwemles.

 Health City

Zwemclub ABC, die nu zwemlessen geeft in Health City, zoekt vanaf eind augustus vervangend zwemwater, omdat zij het sportcomplex moet verlaten wegens het vertrek van de huurder. De commerciële aanbieder vroeg de gemeente om hulp. Het gaat om 400 kinderen die op dit moment bezig zijn met hun A-diploma. Er ontstaat een onwenselijke situatie als al deze kinderen moeten stoppen met de zwemlessen. Samen met het management van zwembad De Meerkamp wordt gekeken naar mogelijke oplossingen.

Extra zwemwater

Er ligt dus een ontwerp klaar voor een extra zwembad naast De Meerkamp. De gemeenteraad heeft in juni ingestemd met de benodigde financiële middelen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.