Er is verbetering van de fietsparkeergelegenheid nodig bij de ingangen van het Amsterdamse Bos en de heemparken. Dat vindt Burgerbelangen Amstelveen (bbA), die daarover woensdag (19 juli) een motie gaat indienen.

De gemeenteraad behandelt dan de zogeheten Perspectiefnota, waarin de contouren voor het beleid in de volgende begroting staan.

Overvol

BBA heeft geconstateerd dat op de meeste plekken bij het Bos en de heemparken de fietsers hun tweewielers niet fatsoenlijk kunnen parkeren, wat resulteert in overvolle en ontoegankelijke stoepen. De motie roept op tot het plaatsen van fietsnietjes bij de Amstelveense bij de ingangen daarvan. Volgens bbA-raadslid Ewa Petiet vindt dit een eenvoudige oplossing is om het probleem van het ontbreken van adequate fietsparkeergelegenheid aan te pakken. “Amstelveen beschikt over prachtige heemparken en het Amsterdamse Bos, waar mensen graag van genieten”, zegt het zelf verwoed fietsende raadslid.

“Veel mensen komen op de fiets naar deze bestemmingen om vervolgens te voet verder te gaan. Maar er zijn momenteel geen of onvoldoende parkeerplekken voor fietsen bij de ingangen, waardoor fietsers hun fiets op de stoep plaatsen of mee het park in nemen, wat de toegankelijkheid belemmert en voor een rommelige situatie zorgt.”

Het is volgens bbA de verantwoordelijkheid van de gemeente fietsparkeerplekken te verzorgen.

3 REACTIES

  1. Als jullie toch bezig zijn met fietsparkeerplekken. Kunnen er ook niet een heel stel ( liefst bewaakte) op het Stadshart bijkomen? Nu is het er vaak een puinhoop en daar kun je niet alleen die fietsers de schuld van geven. Er zijn er gewoon niet genoeg van.

    Ook zit ik mij af te vragen waar die plekken moeten komen . Zeker als je het over het bos bezuiden de snelweg hebt.

  2. Wat een ophef. Er is helemaal niets mis met de mogelijkheden om je fiets te parkeren. En mocht er desondanks heel misschien toch iets aan de hand zijn, dan is dat uiteraard niet de schuld van de VVD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.