Het Amsterdamse Bos zou eigenlijk Amstelveense Bos moeten heten. Tenminste dat vinden de reporters van het Amstelkids Journaal ook wel een goede naam.

Het bos heeft het overigens moeilijk, constateren de kind-reporters. Storm, kapotte bruggen, zieke bomen en veel bezoekers maken volgens hen het bos kapot.

 Bloeiwijzer

Amsterdam komt dan ook jaarlijks miljoenen euro’s tekort voor onderhoud van het bos. In de nieuwste aflevering van het Amstelkids Journaal hebben opnieuw kinderen van verschillende basisscholen in Amstelveen een rol als reporter. De 10-jarige Joshua van basisschool De Bloeiwijzer, presenteert het videojournaal.

De Amstelkids Reporters vroegen zich af hoe men het bos in leven kan houden en op welke manieren geld is te verdienen voor het onderhoud. En of het ‘Amstelveense Bos’ eigenlijk ook geen goede naam zou zijn, want het bos ligt grotendeels op Amstelveens grondgebied.

Paulus

Paulus komt in het journaal ook aan het woord. Hij is de boskenner en legt graag uit hoe het Amsterdamse Bos eigenlijk is ontstaan, want dat blijkt écht mensenwerk. Het Journaal wordt uitgezonden via 1Amstelveen, op YouTube en in de klas. Het nieuwe Amstelkids Journaal (16 min.) wordt naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas.

Het journaal is via YouTube te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=U0pKcRngRZg&ab_channel=Amstelkids . Of te vinden via: www.amstelkids.nl

2 REACTIES

  1. Het Amstelveense Bos heeft het niet alleen moeilijk door storm (klimaatverandering), kapotte bruggen, zieke bomen en veel bezoekers, maar ook door verbreding van de rijksweg A9, vliegtuiglawaai van Schiphol en uitstoot van stikstof die de biodiversiteit verarmt. En afval, natuurlijk.

    • In een echt oerbos is 1/3 deel van de bomen ook dood of ziek, hoor. Ik zou juist blij zijn met het bos, omdat nu relatief veel mensen zich niet vele kilometers moeten verplaatsen om te recreëren. Dat geeft weer minder luchtvervuiling en bevordert wel weer het gebruik van wandelwagen en fiets. In ieder geval hebben mijn vader en ik er honderden zo niet duizenden kms op zitten in het bos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.