Een van de oversteekplaatsen op de Mr. Groen van Prinstererlaan wordt in elk geval verplaatst en komt op een drempel te liggen, omdat de omwonenden tabak hebben van de snel rijdende automobilisten. Verkeerswethouder Herbert Raat was het er mee eens, evenals de ambtenaar die zich bij de gemeente de afdeling verkeer leidt.

Het is nog de vraag of de maatregelen voor de andere zebrapaden worden genomen. De laan, die een verlengde vormt van de Oranjebaan, is de verbindingsweg tussen de A9 en het de Amstelveenseweg en daarmee met het Stadshart.

Judith Leysterweg

De automobilisten gebruiken de Mr. Groen van Prinsterenlaan vaak als racebaan en hebben in het zebrapad geen erg, melden de bewoners. De gekozen oplossing kwam in wezen van de omwonende Boy Kuyper. Het zebrapad, bij de Judith Leysterweg en (daar tegenover) de Gerard Groenlaan, komt nu vanaf de A9 gezien enkele tientallen meters verder te liggen, voorbij de Judith Leysterweg. En dat die op een iets verhoogd niveau zal komen, is iets dat ter plekke werd bedacht. Het remt auto’s wat meer af, bedacht men.

Onderzoeken

Het is daar een chaos, was Raat met de omwonenden eens. “Daar kun je als gemeente wel kostbare onderzoeken tegenaan gooien om dat te constateren, maar ik ben het volledig met de omwonenden eens”, zegt hij. De nieuwe verandering is waarschijnlijk met een half jaar gereed, omdat de betreffende afdeling het komende maanden te druk heeft. “Wij zijn het er over eens dat de verkeerstoestand hier onwenselijk is en de combinatie verplaatsing en verhoging de meest adequate oplossing.”

Foto: Wethouder Raat in gesprek met Boy Kuyper.

3 REACTIES

  1. Het artikel gaat over een zebrapad, maar die is op de foto niet te zien. Herbert Raat wel, natuurlijk.

    Er staat dat de Groen van Prinstererlaan een verlengde vormt van de Oranjebaan en de verbindingsweg tussen de A9 en het de Amstelveenseweg en daarmee met het Stadshart. Ik vrees dat de verkeerswethouder en zijn woordvoerder een beetje de weg kwijt zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.