Basisschool Jozef in Aalsmeer werd winnaar van de Tuinbouw Battle in de regio. Bijna zestig leerlingen kregen op maandag (10 juli) de prijs uitgereikt in de Historische Tuin in Aalsmeer.

Volgens de jury deden zij het telen en verkopen van de tulpen het best. “Ze hadden binnen een uur al hun zelfgekweekte tulpen verkocht”.

Opdracht

Er deden dit jaar vijftien klassen mee uit Uithoorn, Kudelstaart, Aalsmeer en Rijnsaterwoude. De leerlingen van alle basisscholen kweekten in de klas hun eigen tulpen. Als opdracht kregen zij mee, naast de verzorging, een verslag te schrijven over de teelt, het verzorgen en verkopen van de tulpen.

Roze

Alle klassen zijn begeleid door vrijwilliger Bart Verhaar, die ook als jury heeft bepaald welke school de eerste prijs verdiende. Hij was onder de indruk van het enthousiasme van de leerlingen. “Ze hebben de teelt nauwlettend in de gaten gehouden. Zo kwamen ze erachter dat de tulpen beter groeiden onder roze dan onder wit licht”, vertelt Verhaar.

Reclamecampagne

Onderdeel van de Tuinbouw Battle is ook het verkopen van de tulpen: De leerlingen hebben zelf bedacht hoeveel tulpen er in een bos moesten en wat de verkoopprijs moest zijn. Om de tulpen aan de man te brengen, hebben ze met elkaar een reclamecampagne gemaakt, compleet met een poster, flyer en reclamefilmpje en verdienden bijna € 700 met hun zelfgekweekte tulpen.

Schoolkamp

Volgens docenten Lonneke van den Broek-Koppe en Debora Verkerk was het enthousiasme en waren de leerlingen fanatiek bezig.  De winnende leerlingen hebben ook al een goede bestemming bedacht voor hun opbrengst: Het schoolkamp kon nog wel een goede stormbaan gebruiken en ze hebben tijdens het kamp een keer de lunch geregeld en betaald: Patat met een lekkere snack.  De prijswinnaars ontvingen de beker uit handen van Kees Bakker van Yuverta, een van de sponsoren van het project, onder toeziend oog van wethouder Bart Kabout van de gemeente Aalsmeer. Na een rondleiding, gingen de leerlingen onder leiding van Bert Middelkoop, accountmanager bij Zuurbier Rozen en vrijwilliger bij de Historische Tuin, als echte pro’s aan de slag op de veilingklok: Wie op het juiste moment op de klok drukte, kreeg een bos rozen mee naar huis. Meer informatie: www.greenportaalsmeer.nl.

De Tuinbouw Battle in de Greenport Aalsmeer wordt mogelijk gemaakt door Yuverta mbo, Bosman Van Zaal, Container Centrale, Economic Board Duin- en Bollenstreek, Rabobank, Stimuflori en Greenport Duin- en Bollenstreek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.