Tegen de 73-jarige Zeev J. en de 72-jarige Lech T., beiden Israëliërs, is achttien jaar celstraf geëist door het Openbaar Ministerie (OM) wegens het doden van een Amstelveense pakketbezorger van 23.

Zijn lichaam werd op 12 april 2021 gevonden in een bestelbus in Amsterdam-Noord.

Einde aan  leven

Volgens het OM hebben de verdachten een abrupt einde gemaakt aan het leven van de jonge pakketbezorger en daarmee vreselijk leed bezorgd aan familie en vrienden. De vermoorde jongeman had een vriendin. Het slachtoffer Anas was van oorsprong Syriër. Er werden kogelhulzen en bloedsporen van hem gevonden in de Parelvisserslaan door een man bij zijn garage. Volgens de politie moet hij daar, bij zijn ouderlijke huis, zijn vermoord.

Tracker

Een broer van het slachtoffer vond een GPS tracker onder de bestelbus. Door een telefoon op te sporen waarmee de tracker contact maakte kwam de politie uiteindelijk bij de verdachten terecht. Die telefoon werd na de moord namelijk verkocht aan een ‘belwinkel’ in Amsterdam-Noord en uit camerabeelden bleek dat beide bejaarden die hadden verkocht. Dat leidde vorig jaar lente tot hun aanhouding. Hoewel beiden de Israëlische nationaliteit hebben, zijn zij ook respectievelijk een Litouwenaar (J.) en een Pool (T.). Volgens het OM en de politie bleek uit de telefoon dat de twee het slachtoffer en diens vriendin al een hele tijd volgden.

Eerwraak

Hoewel de verdachten zwijgen over het motief voor de moord, denkt de familie van het slachtoffer dat er eerwraak in het spel is. De 72-jarige T. heeft volgens het OM vooral het slachtoffer en diens vriendin geobserveerd en in huurvoertuigen, trackers en telefoons bemiddeld. Er werd tegen hem een celstraf van 14 jaar geëist. Tegen die 73-jarige J. eiste het OM 18 jaar, omdat hij de locatie aan de schutter doorgaf en de bus met het lichaam naar Amsterdam-Noord reed. Uitspraak over twee weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.