Amstelveen bundelt de krachten met Aalsmeer, Ouder-Amstel en Uithoorn voor mensen die te maken hebben met dementie. Woensdag (21 juni) blijkt – geen nieuwsmedium werd kennelijk toegelaten – een gezamenlijke website online gegaan: www.dementie-amstelland.nl

Op deze website staat voor inwoners van alle vier gemeenten informatie over onder andere gezondheid en kwaliteit van leven als men te maken krijgen met dementie.

Alzheimer

De Amstelveense wethouder Marijn van Ballegooijen was er natuurlijk wel bij. Evenals bestuurder Marcel Bastiaansen van Participe, netwerkcoördinator Ketenzorg Dementie Amstelland en Meerlanden Bertien Tweehuijsen. Het viertal overhandigde de website symbolisch aan voorzitter Jan Lans van Alzheimer Nederland, afdeling Amstelland en de Meerlanden. Dat gebeurde op een kennelijk geheime plaats; het persbericht achteraf vermeldt niet waar dat was.

Ketenzorg

Van Ballegooijen zei dat veel op mensen afkomt als zij te maken krijgen met dementie. “Op deze website staat alle informatie over mogelijkheden voor zorg en hulp in de vier gemeenten. Hulp en activiteiten stoppen niet bij de grenzen van een gemeente. Door samen te werken kunnen we mensen met dementie en hun naasten beter helpen.”

Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden is een samenwerking van gemeenten, zorgorganisaties en welzijnspartijen die hulp geven aan mensen die te maken hebben met dementie. Behalve lokale en regionale informatie en zorgmogelijkheden zijn op www.dementie-amstelland.nl ook links terug te vinden naar algemene websites over alzheimer. De website is daarmee voor Amstelveen en haar buurgemeenten een portaal voor iedereen met (beginnende dementie) en de mensen in hun omgeving.

Op de foto (van links naar rechts): Marcel Bastiaansen, Bertien Tweehuijsen, Marijn van Ballegooijen en Jan Lans.

1 REACTIE

 1. Ja hoor, we zetten een website op voor één of andere probleemgroep denkt de moderne overheid die de neoliberale religie is toegedaan en dan zijn we er van af.
  Maar zo werkt het niet !
  Zo’n 30% van de bevolking kan al niet goed meekomen met die digitalisering . Dat zouden de dames en heren bij de overheid toch aan het denken moeten zetten , dunkt mij, maar niets is minder waar . Men gaat gewoon ijzerheinig door.
  En die computerboeren maar lachen. Die verdienen wel.

  Overigens vraag ik mij af of het gehele ballencorps van bestuursbobo’s zelf wel mee kan komen met die digitalisering.
  Ik kan het in ieder geval niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.