“Een constructief gesprek”, noemt het CDA het. Een delegatie van die politieke partij in Amstelveen heeft donderdag gepraat met woningcorporatie Eigen Haard en Bewonersraad van Amstelveen (BRA) over 97 ontvangen klachten van huurders.

Maar de knelpunten zijn nu nadrukkelijk zijn benoemd, zegt burgerraadslid Bert Rouwenhorst, die de afgelopen maanden alle klachten heeft geïnventariseerd.

Schimmel

Het CDA heeft opnieuw alles waarin Eigen Haard in de dienstverlening tekort schiet volgens hem gemeld. Volgens de corporatie is er een achterstand ontstaan in het laatste deel van 2022 door onderbezetting op sommige afdelingen als gevolg van een krappe arbeidsmarkt. Daar kwam volgens Eigen Haard bij dat het aantal klachten is toegenomen als gevolg van de hoge energieprijzen. Dat leidde in veel woningen tot meer vocht- en schimmelproblematiek.

Verbetering

Volgens het CDA meldde Eigen Haard dat er inmiddels ‘een slag is gemaakt in de verbetering van de dienstverlening.’ Uit een eerste inventarisatie van de overgedragen klachtenlijst blijkt dat ongeveer 40% van de klachten gerelateerd is aan technische vragen of klachten over de woning of dienstverlening, meldt het CDA. Zestig procent zou gaan over leefbaarheid, overlast, huurverhoging of vragen over servicekosten.

Terugkoppeling

Rouwenhorst zegt blij te zijn met de toezegging van Eigen Haard met de klachten aan de slag te gaan en regelmatig terug te koppelen naar het CDA en de Bewonersraad. “Wat ons betreft zal dit niet alleen een terugkoppeling zijn, maar wij zullen er ook op toezien dat de klachten op een juiste wijze worden afgewikkeld,” zegt hij. Het CDA heeft inmiddels alle bewoners met klachten geïnformeerd over het gesprek. Aan de urenlange wachttijden als men de klantenservice belt, om daarna afgebroken te worden, verandert dus voorlopig niets. Ondanks zogenaamde ondertekende  ‘prestatieafspraken’ tussen gemeente, corporatie en bewonersraad. Maar CDA zegt, als vele voorgangers, ‘blij’ te zijn.

2 REACTIES

  1. Al vele jaren is de dienstverlening slecht, dat gaat veel langer terug dan 2022, Eigen Haard is zo groot geworden dat ze het niet meer kunnen overzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.