Mondelinge vragen stelde raadslid Janneke Leegstra van de VVD woensdag aan burgemeester Tjapko Poppens over vele meldingen van schennispleging in Amstelveen Noord. Hij antwoordde dat die worden nagetrokken en een potloodventer is aangehouden.

De burgemeester trapte een door Leegstra gevraagde open deur in door te benadrukken dat men 112 moet bellen als schennispleging plaatsvindt.

 Communicatie

De VVD had, naar ze zei, meldingen van ouders gekregen, omdat potloodvensters en gluurders soms kinderen lastig vallen. Die incidenten zijn traumatisch voor kinderen en ouders, constateerde Leegstra, die ook onrust bij andere inwoners zag. “Het raakt de gemeenschap recht in het hart van het veiligheidsgevoel.” Zij drong aan op communicatie van gemeente en politie over voorvallen en welke actie inwoners moeten nemen bij schennispleging. Als voorbeeld noemde zij de campagne van de politie twee jaar geleden, waarin voor opduikende potloodventers werd gewaarschuwd bij verbeterend weer, terwijl de politie ook zij wat men moest doen bij schennispleging. Burgemeester Poppens zei ook nog niet te weten of de diverse meldingen iets met elkaar te kamen hebben. Daarnaar loopt een onderzoek.

Via ouders, buurtapps en nieuwsbrieven bereikten de VVD-fractie vele berichten van mannen die rondhingen bij speelplaatsen, sportverenigingen, schoolpleinen en in het Amsterdamse Bos, meldt de fractie. Volgens haar de onrust groot bij ouders en docenten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.