De gemeente zegt te werken aan vernieuwing van het evenementenbeleid, waarin ambities op dat gebied worden vastgelegd. En zij zegt daarbij ook te inwoners te willen horen. De kunnen suggesties doen via www.visitamstelveen.nl/uitagenda

In het nieuwe beleid komen onder meer locaties, de frequentie en veiligheid aan de orde. De gemeente heeft een vragenlijst opgesteld voor inwoners van de gemeente Amstelveen.

 Aantrekkelijk

Die lijst staat tot en met 30 juni op de website. Het invullen duurt tien minuten. Volgens wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) wil de gemeente een “aantrekkelijk evenementenaanbod voor jong en oud”. Hij zegt dat de gemeente wil ruimte bieden aan evenementen “die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.” De afweging van de gemeente zal telkens zijn of het profijt van de initiatiefnemer, de wijk / stad en de bezoekers niet zwaarder weegt dan de overlast voor de omgeving, zegt Elzakalai. “Evenementen zijn leuk en goed voor de promotie van Amstelveen.” Inwoners kunnen de evenementen in Amstelveen vinden op de website (zie boven).

20 REACTIES

 1. “De afweging van de gemeente zal telkens zijn of het profijt van de initiatiefnemer, de wijk / stad en de bezoekers niet zwaarder weegt dan de overlast voor de omgeving, zegt Elzakalai.“

  Volgens mij is het andersom.

 2. Zeg meneer Elzakalai, vordert het al met die gesprekken over een andere supermarkt in Waardhuizen? Iets concreets hebben we nog niet mogen vernemen.
  Of doet u weer zielig, dat u er niets aan kunt doen.

 3. Evenementen met veel lawaai moeten niet in de buitenlucht plaatsvinden als omwonenden daar veel last van hebben. Daarvoor zijn grote evenementenhallen beschikbaar.

  Overheden hebben de fysieke en emotionele schade van lawaai altijd onderschat.Dat geldt niet alleen voor evenementen. De geluidsoverlast van scooters, motorfietsen, auto’s, vliegtuigen, bladblazers, maaimachines, kettingzagen, etc. moet wettelijk worden beperkt.

  Stem op de Anti Lawaai Partij, ALP.

  • En die ambulances die de hele dag over de Beneluxbaan rijden met sirene aan. Dan rijdt er geen auto voor hen op de weg, maar wel loeien.

   Natuurlijk, als een geliefde op sterven ligt is de ergernis van het lawaai niet te vergelijken, maar of dat altijd het geval is……… ?

   • Ook vakmensen maken fouten en iedereen mag daar wat van zeggen. Sirene van politie, brandweer en ambulance heeft geen functie als er verder niemand op de weg is. Het gaat steeds om een afweging van belangen, van nut en schade.

   • U heeft zeker geen last van die geluiden. Ik vraag me af of u dezelfde mening was toegedaan als u het ook zou ondervinden?

 4. “In het nieuwe beleid komen onder meer locaties, de frequentie en veiligheid aan de orde.”

  Vermindering van overlast is dus nog steeds geen item bij de gemeente. Sinds de vorige Evenementen Nota is er weinig veranderd. Financiële belangen van kapitaalkrachtige organisatoren en exploitanten wegen nog steeds het zwaarst. Met wensen en belangen van omwonenden wordt te weinig rekening gehouden.

  Zo konden ook het lawaaiige Schiphol, de luchtvervuilende Hoogovens/Tata Steel en het giftige Dupont/Chemours tot onaanvaardbare proporties doorgroeien.

  Neoliberalisme is antidemocratisch.

 5. Beach volleybal is voor omwonenden een leuk evenement om naar te kijken, maar de onnodig harde muziek drijft ze gedurende zes dagen uit hun huizen of dwingt hen om hun ramen en balkondeuren gesloten te houden ondanks het mooie weer.

  Die harde muziek is helemaal niet nodig om dit evenement leuk te maken voor de deelnemers. Het gaat hun voornamelijk om de sport en de gezelligheid.

  Ook de aankondigingen zijn onnodig luid. Die zijn immers alleen bedoeld voor de deelnemers en niet voor alle omwonenden.

  De gemeente en de organisatoren hebben nooit samen met omwoners tests gedaan om te komen tot een optimaal geluidsniveau dat duidelijk genoeg is voor de deelnemers en niet hinderlijk voor de bewoners.

  Zoals gewoonlijk tellen de belangen van bewoners niet mee.

  https://photos.app.goo.gl/NDnYiUTsQ6Fz8mdD6

  https://photos.app.goo.gl/vdd8BcqcHoNBszi18

 6. “Je opmerking moet nog beoordeeld worden,” staat al een tijdje boven mijn reactie van 17 juni jl. Er dreigt dus nog steeds verwijdering. Je weet maar nooit bij Johan Bos. Mijn laatste reactie heeft hij in ieder geval zonder opgave van reden weggehaald. Ik had daarin opgemerkt dat de harde muziek op het Stadsplein lang bleef doorspelen terwijl er alleen nog een paar organisatoren rondliepen. Met de bewoners hoeven die kennelijk geen rekening gehouden.

  Ik laat graag zien en horen waarover ik het heb, maar dat vindt Johan Bos niet goed. Daarom herhaal ik maar vast de reactie die op de nominatie staat om te worden verwijderd vanwege de links naar twee filmpjes van het evenement:

  Beach volleybal is voor omwonenden een leuk evenement om naar te kijken, maar de onnodig harde muziek drijft ze gedurende zes dagen uit hun huizen of dwingt hen om hun ramen en balkondeuren gesloten te houden ondanks het mooie weer.

  Die harde muziek is helemaal niet nodig om dit evenement leuk te maken voor de deelnemers. Het gaat hun voornamelijk om de sport en de gezelligheid.

  Ook de aankondigingen zijn onnodig luid. Die zijn immers alleen bedoeld voor de deelnemers en niet voor alle omwonenden.

  De gemeente en de organisatoren hebben nooit samen met omwoners tests gedaan om te komen tot een optimaal geluidsniveau dat duidelijk genoeg is voor de deelnemers en niet hinderlijk voor de bewoners.

  Zoals gewoonlijk tellen de belangen van bewoners niet mee.

  • Nogmaals: ik heb er part nog deel aan. Overigens van zoveel reclame voor mij is in de reacties geen sprake. Ik verzoek u mij niet meer te noemen als boosdoener. Maar als u – tegen beter in – het toch wilt doen, ga u gang.

  • U bent eigenaar, beheerder, enige journalist én hoofdredacteur van dit medium, dus ga nou niet beweren dat u part noch deel heeft in de ingreoen die hier gedaan worden.

   Sommige reageerders mogen hier links plaatsen maar als ik dat doe, wordt mijn reactie verwijderd of krijg ik een waarschuwing. Pure willekeur.

 7. Waarom blijft die luide muziek ’s avonds over het Stadsplein blijven schallen als alle wedstrijden zijn afgelopen en iedereen is vertrokken?

  De bewoners moeten ondanks het mooie weer hun ramen en balkondeuren gesloten houden als zij tv willen kijken, of naar de radio of eigen muziek willen luistrren.

  https://photos.app.goo.gl/vDKj74Q7iNGvNpeQA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.