Op zondag 18 juni om 15.00 uur geven Amstelvener Jeroen Dupont en Nadezda Filoppova een concert in Villa Randwijck. De prijs is € 15 in de voorverkoop en € 18,50 aan de deur.

Het programma vermeldt onder meer de vioolsonate no. 9 van Ludwig von Beethoven (Adagio sostenuto, Andante con variazioni en Presto) en de Sonate voor viool nr. 3 ‘Ballade’ van Igor Stravinsky in een arrangement van Samuel Dushkin.

Muziekschool Amstelveen

Dupont begon zijn carrière aan de Muziek- en Dansschool Amstelveen, bij Anneke Schilt-Plate. Hij studeerde later viool bij Coosje Wijzenbeek en Herman Krebbers en volgde een studie aan het conservatorium van Den Haag bij Vera Beths. In 2007 won hij het Nationaal Vioolconcours “Oskar Back”. Jeroen Dupont trad op in heel Europa als vioolsolist.

Vorig jaar voerde hij het vioolconcert van Hans Henkemans uit in de grote zaal van het  Concertgebouw van Amsterdam met het World Doctors Orchestra o.l.v. Stefan Willich. Sinds kort is hij verbonden als violist bij het Orchestre de Chambre de Paris. Dupont schreef o.a. enkele duo’s voor viool, meerdere werken voor vioolsolo en viool-piano en een divertimento voor strijkorkest.

Pianiste

Concertpianiste Nadezda Filippova gaf overal ter wereld concerten, o.a. in van Europa, Rusland en de Verenigde Staten. Zij studeerde in Sint Petersburg en Berlijn, maar werd verliefd op Amsterdam en besloot na het afsluiten van haar studie bij Willem Brons hier te blijven. De Roode Bioscoop in Amsterdam is haar thuis geworden voor haar concertserie ‘Soirée de Nadezda’ waar zij de verbintenis tussen haar, het publiek en de muziek onderzoekt. Daarnaast  treedt zij op als soliste en kamermusicus. In 2017-2018 was zij finalist van de Dutch Classical Talent en bracht in 2017 haar debuutalbum ‘Illimité’ uit met werken van Debussy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.