Onder meer dankzij financiële steun van de gemeente komt er volgend jaar weer een editie van ‘Jazz in het Dorp’. Deze zomer gaat het dus niet door. De organisatie, die vooral op vrijwilligers dreef, was eerder van plan ermee te stoppen, maar het college Burgemeester en Wethouders vond dat het door duizenden bezochte feest in het Oude Dorp door moest gaan.

In 2024 dansen de jazzklanken weer door het dorp, zegt de organisatie, die eind al bekend maakte dat vorig jaar maakte Jazz in het Dorp een doorstart zou krijgen.

Dit jaar te snel

Vandaag werd bekend dat deze zomer daar iets te snel voor komt. Met vereende krachten zet de organisatie zich in voor een heel nieuwe editie in 2024. Voorbereiding kost tijd, zegt voorzitter Sander Mager van de Stichting Jazz in het Dorp. Het was ‘geweldig mooi nieuws’ volgens hem dat eind vorig jaar het college van B&W liet weten dat het Jazz in het Dorp financieel wil ondersteunen. “We zijn meteen aan de slag gegaan en waren al een heel eind met de organisatie, maar met name de financiële kant bleef, ondanks de hulp van de gemeente, nog te onzeker. Om de organisatie écht weer goed op poten te zetten, genoeg sponsoren te werven (die blijven nog steeds nodig, red.) én alle benodigde materialen op tijd te kunnen bestellen, hebben we nog iets meer tijd nodig.” Ook de prijsstijging speelde de stichting parten en de spullen zijn bovendien schaars, meldt Mager. “Daarom hebben we besloten om vol in te zetten op 2024.”

Hij hoopt dat op nog meer sponsoren en vrijwilligers.  Zij kunnen zich melden via info@jazzinhetdorp.nl.

1 REACTIE

  1. Sja. Sander Mager zit aan het roer met Jazz in Het Dorp.

    Hij is na de dijkgraaf de belangrijkste man van het Waterschap die dankzij mismanagement een groot drama is (verkeerd aangekocht ICT systemen bij Waternet) en technisch failliet is en alleen dankzij torenhoge leningen nog doorkan. Dreigt onder curatele van de provincie te komen.

    Ondertussen heeft hij wel een enorm grote mond over duurzaamheid e.d. terwijl het waterschap geld te kort heeft voor de gewone taken en het Sander Mager is die weigert om Waternet en het Waterschap te ontvlechten. Dat destijds tegen de wens van zijn eigen partij Water Natuurlijk (=Groenlinks+D66) in. Bijzonder allemaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.