In het (gratis) Alzheimer Café wordt donderdag 22 juni (19.30 uur) gepraat over mantelzorg voor dementerenden. De vraag is hoe men die zorg verleent en wat er nodig is. Gespreksleider Job spreekt met Ed Willard over diens ervaringen toen hij dag en nacht verantwoordelijk was voor de mantelzorg van zijn echtgenote Bep.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155.

Stappen

 Voor veel mantelzorgers zullen de onderwerpen die deze avond de revue passeren herkenbaar zijn. Er komen vragen aan de orde als wanneer iemand zich realiseert dat het veranderende gedrag van diens partner veroorzaakt wordt door dementie. En welke stappen men dan moet zetten. Andere vraag: Hoe beïnvloedt een partner met dementie je leven, je relatie en je sociale contacten en bezigheden?

Steun

Ongewild verschuift iemands relatie van een met een gelijkwaardige partner naar een voltijd mantelzorger. Hoe en door wie laat men zich dan ondersteunen om te zorgen dat men dat volhoudt? De vraag is ook of de omgeving wel de zwaarte van zo’n taak kent en Zijn er momenten die nog  welke momenten van grote waarde zijn. En hoe beiden de stap naar het verpleeghuis ervaren en hoe zou dit anders en beter zou kunnen. En vooral ook: Hoe kunnen we samen een dementievriendelijkere samenleving worden voor de patiënt maar ook voor de dierbaren ernaast? Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Belangstellenden zijn van harte welkom in het wijkcentrum Middenhof. Men hoeft zich niet aan te melden en kan gewoon van 19.00 uur af binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.n/amstelland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.