Ilja Leonard Pfeijffer en Roxane van Iperen, twee bestseller auteurs, komen binnenkort naar Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Pfeifer komt op vrijdag 16 juni (16.00 uur) en Van Iperen zaterdag 24 juni (11.00 uur).

Het Boekhandel werkt duidelijk samen met de daarin gevestigde bieb (eerste verdieping). Zaterdag 24 juni is de bijeenkomst in de bibliotheek van het ‘boekhuis’ aan het Stadsplein.

 Signeersessie

Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Eind mei verscheen de nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeiffer: Alkibiades. Daarvoor komt hij naar Venstra voor een signeersessie.

Griek

Alkibiades was eens de mooiste man van Griekenland. Pfeijffer schreef over hem een boek dat een monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman werd. Daarin probeert de auteurs het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades te vertellen. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie. Die symptomen en de tanende democratie leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld. Toegang vrij.

Roxane van Iperen
Ongeveer een week later komt Roxane van Iperen naar Literair Café 102. Zij spreekt met haar uitgever Jasper Henderson over haar nieuwste boek ‘Dat beloof ik’. Eerder schreef zij ‘Schuim der aarde’, ‘’t Hooge Nest’ en ‘De genocidefax’, het Boekenweekessay 2021, en ‘Eigen welzijn eerst’. In 2021 verzorgde ze ook de 4 mei-lezing. Haar werk werd diverse malen bekroond en is inmiddels in 14 talen vertaald.

Twee werelden
In ‘Dat beloof ik’ schrijft zij over de twaalfjarige M., die opgroeide in twee werelden. Thuis is er chaos en geweld, op school past ze zich geruisloos aan. Haar ouders zijn continu op de vlucht – voor de buitenwereld, elkaar, hun eigen demonen – en sleuren M. mee, van dorp naar dorp, van school naar school. Ze zoekt haar heil in de natuur en bij andere buitenstaanders – de bewoners van een vakantiepark, de reizigers in een woonwagenkamp, een groep kunstenaars in het bos. Maar nergens krijgt ze de kans om wortel te schieten, of, belangrijker nog: om met iemand een gedeeld verleden op te bouwen. Voor iedereen is ze slechts een voorbijganger. En als er niemand getuige is van je leven, besta je dan wel? Het boek is het verhaal van een meisje dat alles in haar jonge leven moet vechten om overeind te blijven. En uiteindelijk voor een onmogelijke keuze komt te staan. Toegang: €5,00 voor Bibliotheek-leden, €7,50 voor niet-leden (inclusief gratis koffie/thee in Venstra Café).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.