De Amstelveense amateurkunstverenigingen en – stichtingen op het gebied van cultuur presenteren zich deze maand door zich te laten zien hoe mooi ze zingen, spelen, dansen en creëren. In juni is jong en oud welkom om de concerten, openbare repetities en workshops bij te wonen.

Amateurkunst is van groot belang voor de samenleving, zegt de gemeente. “Het stimuleert creatieve expressie, bevordert persoonlijke groei, versterkt gemeenschappen, viert culturele diversiteit en maakt kunst toegankelijk voor iedereen.’

Teamgevoel

In het Nederland doen zes miljoen mensen aan amateurkunst.  “Ontmoeting, verbinding en persoonlijke ontwikkeling, dat ervaar je als lid van onze vereniging”, zegt Maura Breur van musical-vereniging OVA. “We zien elkaar wekelijks en werken samen toe naar een hoogwaardige voorstelling. Op artistiek vlak heeft iedereen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in zang, dans en acteren. Iedereen draagt zijn steentje bij, een echt en hecht teamgevoel!” Tot en met 18 juni zijn er workshops, openbare repetities van toneelgroep TOBO en het Seniorenorkest Amstelland. Er zijn optredens van ensembles, koren en bands van Platform C. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni speelt musicalvereniging OVA Titanic – de Musical in Schouwburg Amstelveen. Titanic – de Musical vertelt het verhaal van de laatste dagen en uren van dit legendarische schip vanuit de ogen van haar passagiers. Een musical over hoop, liefde en ambitie omlijst met muziek.

iktoon

Op initiatief van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en Stichting WAK Nederland (Week van de Amateurkunst) bundelen partners in de kunst- en cultuursector de krachten onder de noemer iktoon – kunst van iedereen, die dus in juni wordt gehouden. De iktoon-maand wordt gerealiseerd dankzij de vele beoefenaars en organisaties die tijdens de maand juni hun kunsten tonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.