Van de beschikbare zeventig mille die beschikbaar was heeft de Mediaraad € 43.600 toegekend aan drie journalistieke projecten in de zogeheten voorjaarsronde. Meer dan het dubbele aantal (zeven) aanvragen was binnen gekomen. Er ging onder meer geld naar een tv-discussie over politiek en naar een serie over verenigingen in het Amstelveens Nieuwsblad.

Opnieuw wordt voor de volgende subsidieronde een informatiebijeenkomst, een zogeheten Mediacafé, gehouden op donderdag 15 juni in de Openbare Bibliotheek aan het Stadsplein.

Maatschappelijke impact

De drie toegekende projecten behandelen volgens de mediaraad ‘onderwerpen met een grote maatschappelijke impact en dragen daarmee bij aan de versterking van de lokale journalistieke cultuur. “Verbetering van de journalistieke kwaliteit binnen Amstelveen is de belangrijkste doelstelling van het Mediafonds. We verwachten dat deze projecten daar een bijdrage aan kunnen leveren”, zegt voorzitter Meindert Schut van de Mediaraad.

Mediacafé

Het Media Café op 15 juni is bedoeld voor belangstellende journalisten, lokale Media, geïnteresseerde burgers en maatschappelijke groeperingen, die interessant kunnen zijn voor de pers. De leden van de raad zeggen tijdens deze avond graag in gesprek te gaan met de lokale media en (aspirant)journalisten ‘over de lokale journalistiek en de manier waarop we elkaar kunnen helpen die verder te versterken.’

Dirk Boelhouwer nieuw lid

Sinds 1 maart 2023 is Dirk Boelhouwer lid van de Mediaraad. Daarmee is de adviesraad weer compleet na het vertrek van voormalig voorzitter Monda Heshusius. Boelhouwer werkte in het verleden als algemeen en politiek verslaggever bij de Amsterdamse zender AT5 en later als redacteur en verslaggever bij verschillende landelijke media. Hij maakt nu documentaires, animaties en films in opdracht van bedrijven.

Nieuwe ronde

Op 28 augustus start weer een nieuwe ronde voor aanvragen bij het Amstelveens Mediafonds. Geïnteresseerden kunnen dan tot en met donderdag 28 september 2023 aanvragen indienen voor financiële steun bij journalistieke projecten.

Informatie over reeds toegekende en afgeronde projecten is te vinden op de website van de Mediaraad www.mediaraadamstelveen.nl.

1 REACTIE

  1. Tegels moeten worden gelicht en de onderste steen moet boven. Dit zal in Amstelveen niet gebeuren.

    Lokale journalisten willen hier graag aansluiten bij de kliek. Dan moet je voorzichtig en beleefd zijn. Kijk maar naar de Mediaraad
    .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.