Bij de behandeling van het zoveelste plan voor meer veiligheid door de gemeenteraad, stemde alleen het CDA tegen de drie moties die woensdag door de gemeenteraad werden aangenomen. “Wij moeten gewoon inspelen op actuele situaties”, zei fractievoorzitter dr. Arjen Siegmann.

Een van de drie, die van GroenLinks over een regeling bij dreigende celstraf, omdat iemand een boete niet kan betalen, werd trouwens ingetrokken. Wethouder Marijn van Ballegooijen (sociaal domein) vond het een sympathieke motie en zei dat hij zou onderzoeken hoeveel mensen het in Amstelveen betreft en wat de (ook wettelijke) mogelijkheden zijn.

Vrouwen

Bij het (seksueel) intimideren van vrouwen op voorstel van D66 stemde ook BVNL tegen en bij een. Merkwaardig is overigens dat D66 anders vooral genderneutraliteit nastreeft, maar nu kennelijk een uitzondering maakte voor de gender ‘vrouw’. Noch BVNL, noch CDA zag daar iets in.

Interventieteam

Een motie van de VVD voor het opnieuw instellen van een zogeheten interventieteam, dat nu niet alleen woninginbraken moet tegengaan, zoals dat nu toe, maar ook moet letten op overlast door jeugd en andere eventuele misdrijven, kreeg zowel de stemmen van CDA als ChristenUnie tegen. Het zogenaamde multidisciplinaire interventieteam is eigenlijk een vervolg van het team dat uitsluitend op woninginbraken was gericht en behalve uit boa’s bestond uit (ex) politiemensen. Zij kwamen in dienst van de afdeling Handhaving, geleid door wethouder Herbert Raat (ook VVD). Behalve door de coalitiepartijen VVD, D66 en Goed voor Amstelveen werd de motie mede ingediend door BVNL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.