Allemaal ambtenaren, seksueel op hetzelfde geslacht vallend of niet, stonden erbij. “We hebben deze keer de eigen organisatie gevraagd”, zei wethouder Marijn van Ballegooijen, die zich overigens keer op keer luid en duidelijk verkondigt met een man te zijn getrouwd, dus iemand van hetzelfde geslacht. Min of meer onder zijn leiding werd vrijdag bij het raadhuis de zogeheten Progress vlag gehesen ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Roze.

Natuurlijk was ook wethouder Floor Gordon er bij, die net als Van Ballegooijen zin de zijne, in haar portefeuille de gemeentelijke strijd tegen discriminatie heeft. “Diversiteit”, heet dat officieel.

LHBTI+

Gordon noemt dat vaak ‘inclusie’, want zij zegt een lokale samenleving te willen waarin iedereen welkom is, los van seksuele geaardheid, religieuze keuze, huidskleur of andere kenmerken van personen. De vlag ging deze vrijdag uit voor de ‘roze’ deel van die samenleving, behorend tot de LHBTI+-gemeenschap.

Ook in de gemeentelijke organisatie moeten degenen die de roze seksualiteit aanhangen, beschermd worden, zei Van Ballegooijen. Vandaar dat B&W besloten vooral ambtenaren bij het hijsen van de vlag uit te nodigen en geen bestuurders. Nou ja, de twee dan, die inclusie in hun portefeuille hebben. Volgens Van Ballegooijen is het nog steeds nodig er een internationale roze dag op na te houden. Hij verwijst onder meer naar de LHBTI-jongeren die werden belaagd in Eindhoven, de mishandelingen in Groningen en spreekkoren in voetbalstadions.

Canada

De Internationale Dag van Roze is ontstaan toen een scholier in Canada gepest werd voor het dragen van een roze T-shirt. Om hun solidariteit met hem te uiten droegen andere leerlingen de volgende dag ook een roze kledingstuk. “Als gemeente besteden we graag aandacht aan deze internationale dag”, zegt wethouder Gordon. “We staan hier omdat het nodig is.”

Foto boven: Uiterst links wethouder Van Ballegooijen, tweede van rechts wethouder Gordon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.