Afgelopen dinsdag zijn de eerste 20 walnotenbomen geplant op het terrein achter de flat van de Biesbosch 225. De bomen vormen een onderdeel van de dertig die er in totaal worden geplaatst in het kader van het 30- jarig bestaan van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en was een geschenk aan de inwoners van Amstelveen.

Wethouder van groenvoorziening Floor Gordon (D66) plantte samen met bbA – fractieleider Pieter Monkelbaan en de oprichter van de partij Linda Roos de laatste boom. Linda Roos had het idee aan het bestuur voorgesteld.

Kink

Het was de bedoeling dat alle dertig bomen zouden worden geplant, maar er kwam een onverwachte kink in de kabel middels drie lekkages in het gebied van het warmtenet. Herstel zal nog ruim twee weken duren. De tien resterende bomen hebben een tijdelijke plaats aan de rand van de grondstrook gekregen.

Het was het de bedoeling de bomen te plaatsen op de Golfbaan Amsteldijk van de familie Loogman. Toen dit bekend werd liet de gemeente aan bbA weten dat dit in strijd was met het bestemmingsplan. Maar wethouder Gordon vond het zo’n origineel idee, dat zij de ambtenaren vroeg te zoeken naar een alternatieve locatie. Dat werd de strook grond op de hoek van de Rembrandtweg / Beneluxbaan.

Pad

Floor Gordon: “ We steunen altijd dergelijke initiatieven. Hier hebben alle Amstelveners iets aan. De gemeente zal het ook onderhouden en een pad aanleggen, zodat de mensen de noten kunnen oprapen”.

“ Groen en gezond past bij bbA”, zei fractievoorzitter Pieter Monkelbaan. “Dat past helemaal bij ons verkiezingsprogramma. Het blijkt dat walnoten uitermate gezond zijn om te eten. Bovendien kunnen we in de toekomst op deze plaats nog leuke dingen doen.”

De jarige partij kreeg overigens diverse leuke reacties van inwoners, zegt ze. Die boden andere notenbomen aan of wilden een boom adopteren. Partijvoorzitter Peter Bot wees op het bijzondere daarvan. “Dit mag je echt uniek noemen. Ik kan me niet herinneren dat er in ons land een politieke partij is geweest, die bij haar jubileum de inwoners zo’n cadeau geeft.” De officiële viering van het 30 jarig bestaan van bbA zal op zondagmiddag 4 juni worden gehouden. Voor een deel uiteraard op het terrein waar de walnotenbomen zijn geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.