‘Opgroeien met bomen’ is dit jaar het thema van de landelijke Nationale Boomfeestdag die op woensdag is 15 november wordt gehouden en waarvoor Amstelveen gastgemeente is.

Het thema werd woensdag (5 april) bekend gemaakt door wethouder Floor Gordon, kinderburgemeester Lode Besseling en directeur Marleen van den Ham van de stichting Nationale Boomfeestdag.

Past bij gemeente

Ter onthulling van het thema plantten leerlingen van De Westwijzer en Bovenkerkers een aantal fruitbomen. Wethouder Floor Gordon (Groen en Natuur- en Milieueducatie) vindt dat het perfect past bij de groene ambities die zij in elk geval en in haar kielzog de gemeente heeft. Daarbij worden zoveel mogelijk kinderen en scholen betrokken. “Naast het uitbreiden van de Bomenschool Amstelveen, een kwekerij waar basisschoolleerlingen inmiddels al 1500 jonge bomen hebben geplant, willen we het aantal bomen in Amstelveen de komende jaren nog meer laten ‘groeien’”, zei ze. “Tijdens de Boomfeestdag zouden wij graag op elk Amstelveens schoolplein één boom planten. Dit gaan we de komende periode samen met de scholen uitwerken.”

Voorbereiding

Kinderburgemeester Lode Besseling lijkt die mening te delen. “Ik vind het heel cool dat we bij iedere basisschool een boom willen planten”, zegt hij. “Bomen zijn gezond en zorgen voor zuurstof. Meer bomen in de stad vind ik daarom heel belangrijk.” Tijdens de nationale Boomfeestdag planten kinderen zo’n 200.000 bomen en struiken door heel Nederland. De gemeente en de stichting Nationale Boomfeestdag praten op dit moment over een geschikte locatie voor het grootschalig planten van bomen door kinderen en een programma voor volwassenen.

Scholen

Binnenkort krijgen de basisscholen in Amstelveen de uitnodiging deel te nemen en geïnteresseerde scholen lesmateriaal. Die kunnen bijvoorbeeld meedoen aan excursies en gastlessen. Marleen van den Ham zegt te hopen dat in de wijk, het bos, een weiland of, zoals Amstelveen, kinderen op schoolpleinen elke dag van de bomen kunnen genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.