De buurt mag meepraten over wat er moet gebeuren met het voormalige verzorgingshuis De Olmenhof aan Landtong. Er wordt een zogeheten ‘participatiemeeting’ gehouden op woensdag 12 april (19.00 uur) in buurtrestaurant ‘Eten in de Olmen’ door de eigenaar, Woonzorg Nederland, en huurder Brentano, voormalig exploitante van het tehuis.

Overigens was Oldenhof veranderd in een door hekken omgeven ruïne die veel klachten uit de buurt opleverde. Toenmalig zorgwethouder Herbert Raat bracht Woonzorg er toe iets zinnigs met het niet meer in gebruik zijnde gebouw te doen.

Voedselbank

Op het ogenblik wordt het gebruikt door een buurtrestaurant, de Voedselbank (die binnenkort naar Legmeer vertrekt) en jongeren die er een woonruimte huren, veelal studenten. Woonzorg heeft voor de verhuur aan een beheersmaatschappij ingehuurd.

Ideeën

Aan Landtong is een gemeentelijke herontwikkeling gaande, die voorziet in een nieuw schoolgebouw en woningen. Over wat er verder met Olmenhof gebeurt, mogen buurtbewoners kennelijk meepraten. Woonzorg en Brentano zeggen een participatiebijeenkomst voor de buurt te organiseren, waarbij zij zoveel mogelijk ideeën van omwonenden willen ophalen.

1 REACTIE

  1. Ook al weer een opmerkelijke vorm van wanbestuur. De tent staat al meer dan 10 jaar leeg. De indertijd gedane belofte dat de toenmalige bewoners konden terugkeren ligt op het kerkhof evenals de bewoners.
    Ik zou zeggen ; Bouw daar iets voor ouderen in de sociale sector van wie het aantal behoorlijk aan het toenemen is en voor wie de aanwezige voorzieningen in deze wijk ook aardig sleets beginnen te worden en van wie nog vele “zelfstandig” wonen dan kan er tenminste wat doorstroming op gang komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.