Per 1 april is de scholengemeenschap Panta Rhei (voor vmbo en mavo) – met terugwerkende kracht tot 1 januari, onderdeel geworden van de stichting Cedergroep, waartoe ook bijvoorbeeld het Hermann Wesselink College (HWC) en het ook op voortgezet onderwijs gerichte Christelijke School Buitenveldert (voorheen Christelijk Lyceum Buitenveldert) behoren.In totaal behoren zes protestantse scholen (of wat van die geloofsrichting nog over is) tot de Cedergroep in de regio rond Amstelveen. Door de overgang van Panta Rhei komt er een einde aan de Stichting Voortgezet Onderwijs Amstelveen, de organisatie waaronder alleen Panta Rhei viel.

Gevarieerd aanbod

Met de fusie denkt Panta Rhei-directeur Gerard den Besten met ‘gevarieerd onderwijsaanbod’ beter op de wensen van ouders en leerlingen te kunnen inspelen. Volgens hem is na uitgebreid onderzoek komen vast te staan dat het ’t beste door de bundeling van beide stichtingen onder de Cedergroep kan worden aangeboden. De komende twee jaar volgt het implementatietraject ‘om de fusie te bestendigen’ zeggen Den Besten en Duco Adema (bestuurder van de Cedergroep) in een gezamenlijke brief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.