Anne Wil Blankers komt maandagmiddag 10 april (14.30 uur) in Schouwburg Amstelveen vertellen over haar lebven een loopbaan.  Een dag later (11 april) staat daar om 20.00 uur zangeres Tania Kross voor haar jubileumconcert.

De laatste kwam destijds piepjong van Curaçao naar Utrecht voor haar studie Zang aan het conservatorium daar. De vriendschap die ze er sloot met pianist Ernst Munneke groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt.

Hoogtepunten

Het duo trad wereldwijd op. Van het Concertgebouw tot en met Carnegie Hall in New York. Op Curaçao leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen kennen, het muzikale brein van het eiland. Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, geeft zij met haar twee muzikale vrienden een exclusief jubileumrecital, met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.

Grande dame

Anne Wil Blankers is al 60 jaar een gelauwerde actrice. Ze speelde in talloze toneelstukken, films en televisieseries en won een reeks aan prestigieuze prijzen. In ‘Anne Wil Blankers vertelt geeft de grande dame van het Nederlandse toneel het publiek in een uniek inkijkje in haar indrukwekkende carrière. Ze vertelt over haar 60-jarige loopbaan en de verschillende rollen die zij in haar glansrijke carrière heeft gespeeld. Ze legt uit hoe je met tekstbehandeling omgaat en hoe een acteur zich voorbereidt op een nieuw stuk. Tijdens dit intieme inkijkje krijgt het publiek tevens de kans vragen te stellen aan de actrice.

Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.