In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30B wordt (Goede) vrijdag 7 april om 20.00 The Crucifixion van Sir John Stainer uitgevoerd.  Het oratorium wordt ten gehore gebracht door de Kruiskerkcantorij (foto), aangevuld met gastzangers. De toegang is vrij, maar na afloop is wel een collecte om de onkosten te betalen.

Solisten zijn Jelle Leistra (tenor) en Matthijs Mesdag (bas). Het orgel wordt bespeeld door Jeroen Koopman. Algehele leiding is in handen van Henk Trommel.

Passie

Op Goede Vrijdag wordt in de christelijke traditie de dood van Christus aan het kruis herdacht. Hiertoe zijn door diverse componisten passiemuziek geschreven. The Crucifixion is een oratorium geschreven door Sir John Stainer in 1887. Het is bedoeld om gezongen te worden door kleinere cantorijen en koren, en bevat 5 hymnen die afwisselend met de gemeente gezongen worden. Het is voor het eerst opgevoerd op de dag na Aswoensdag, op 24 februari 1887, in de parochiekerk van Marylebone, waar het sindsdien jaarlijks wordt opgevoerd. De Crucifixion is een wat kleiner oratorium die zonder pauze wordt uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.