De 69-jarige Amstelveners Hans van de Ven stierf toch volgens het Openbaar Ministerie (OM) een natuurlijke dood. Zijn lichaam werd op 5 februari 2021 onder aanvankelijk verdachte omstandigheden dood in het bad gevonden.

Maar het OM is nu na onderzoek tot de conclusie gekomen dat de dood van de oud-werknemer van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) natuurlijk is geweest. Dat is ook de mening van het Ned. Forensisch Instituut (NFI), dat de zaak onderzocht.

Nabestaanden

Ook de politie kwam al eerder tot die conclusie, maar nabestaanden betwijfelden dat, waarna nieuw onderzoek volgde. Dat is nu afgerond. De Amstelvener werd voor het heropende onderzoek door het NFI opgegraven. Dat concludeert dat hij aan een hartaanval is overleden. Misdaadjournalist Koen Voskuil van het AD en het radioprogramma Argos brachten merkwaardige zaken in het nieuws, waarop het OM er dus in sprong. Met het nu naar buiten gebrachte resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.