Hockeyvereniging Myra doet nu iets voor gezinnen met een laag inkomen, door hockey – dankzij een erfenis – ook voor daaruit komende kinderen bereikbaar te maken. Op vertoon van de Amstelveenpas krijgen ouders een volledige outfit voor die kinderen tot 18 jaar. “Wij omarmen dit initiatief van Myra”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Sociaal Domein).

Myra vindt dat hockey voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Fonds

De vereniging kwam dus tot dit initiatief dankzij een erfenis van een van haar leden. Het geld is gestort in de Jacob Foundation waaraan ook gedoneerd kan worden. Uit dit fonds kunnen de outfits, inclusief hockeystick en schoenen, worden betaald.

Recent verhoogde de gemeente de sportbijdrage voor huishoudens met een laag inkomen van 250 naar 375 euro. “Initiatieven als deze zijn echt een welkome aanvulling op gemeentelijke ambitie sport toegankelijker te maken voor iedereen. Het is hartverwarmend”, zegt Van Ballegooijen.

Proeflessen

Belangstellenden kunnen eerst twee of drie proeflessen volgen met leenmateriaal. “Als dat bevalt, krijgen de ouders met de Amstelveenpas een voucher die besteed kan worden bij Hockey District”, zegt Henk Schmidt van Myra. “Met deze voucher krijg je een shirt, broek/rokje, sportkousen, hockeyschoenen en een hockeystick.” Aanmelden kan bij: ledenadministratie@hvmyra.nl . Meer informatie over de actie is te vinden op www.amstelveenpas.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.