De onthulling van het kunstwerk ‘Na Sluitingstijd’ van Klaas Gubbels aan de Burgemeester Wiegelweg vindt in dinsdag 21 maart om 16.30 uur plaats. Het werk is al geplaatst maar cultuurwethouder Herbert Raat heeft daar persoonlijk inwoners voor uitgenodigd. Die kunnen zich tot donderdag 16 maart melden via kunstencultuur@amstelveen.nl .

De gemeente heeft veel kunstwerken in de openbare ruimte, overeenkomstig het beleid.

Laagdrempelig

“Dit biedt alle Amstelveners de gelegenheid om op een laagdrempelige manier van kunst te genieten”, zegt Raat in zijn brief. “Het streven is om alle wijken te verrijken met kunst. In Westwijk is onlangs het werk Na Sluitingstijd van kunstenaar Klaas Gubbels geplaatst. De feestelijke onthulling willen wij graag samen met u vieren.”

1 van de 5
De kunstenaar zal zelf de onthulling bijwonen. Na Sluitingstijd was een van de vijf kunstwerken van Klaas Gubbels die te zien waren tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen in 2019. Inwoners van Amstelveen kregen toen de kans om te stemmen op hun favoriete beeld. Dat zou door de gemeente worden aangekocht om te plaatsen in de openbare ruimte. Dit werd Na Sluitingstijd.

Op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft de gemeente gekozen voor plaatsing op een eiland aan de Burgemeester Wiegelweg. In vergelijking met andere wijken telt deze wijk de minste buitenkunst per inwoner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.