Op zondag 26 maart om 16.30 uur zal in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A, in een muzikale vesper een de cantate ‘Aus der Tiefen rufe ich, Herr,zu dir’ van Johann Sebastian Bach uitgevoerd worden.

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen in vespers voort te kunnen zetten.

Cantorij

‘Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir’ (BWV 131) zijn de beginwoorden van Psalm 130 in het Duits. Het is een cantate die gemaakt is in 1707, kort na een verschrikkelijke gebeurtenis (een grote brand). Inhoudelijk past de cantate ook goed in de vastentijd, de tijd vóór Pasen. Het werk is gemaakt door een jonge Bach. Het is zijn oudst bewaard gebleven cantate. De uitvoering in de Kruiskerk gebeurt door een barokensemble, twee vocale solisten en de Vespercantorij onder leiding van Henk Trommel. Liturg in deze vesper is ds. Mirjam Buitenwerf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.