Zondag 19 maart (12.00 uur) geeft het Marigold Piano Quartet in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, een concert. Het duurt een uur. Toegang is vrij, maar een gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld en gebruikt om de Kruiskerkconcertserie, met klassieke muziek op hoog niveau, voort te zetten.

Het Marigold Piano Quartet bestaat uit de getalenteerde violist Ruña ’t Hart, altist Connie Pharoah, cellist Kalle de Bie en pianist Mengjie Han.

 Gedreven

Het zijn vier jonge, gedreven musici, die gegrepen zijn door hun vak en die graag de schoonheid en de emotionele gelaagdheden van de muziek die ze spelen overbrengen op hun publiek. In het Kruiskerkconcert van zondag 19 maart is het hoofdwerk het tweede pianokwartet van Gabriel Fauré in g-mineur, geschreven in 1887 en een schoolvoorbeeld van Franse hoogromantiek. Behalve dit kwartet spelen Ruña en Mengjie samen de Fantasie in C-majeur (D934) van Franz Schubert, sprankelend en verfrissend, maar ook melancholisch en zangerig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.