Zaterdagmiddag 25 maart vertelt de Amstelveense kunstenares Stephanie Rhode gratis om 15.00 uur over haar fotoproject in het Cobra Museum, waar de eerste van haar 139 foto’s worden geëxposeerd (foto). Dat aantal (139) strookte met de nationaliteiten die in Amstelveen leven. Haar project ‘HOME Art’ is de fotografische vastlegging van mensen als zij denken aan ’thuis’.

Ieder van die ’vreemdelingen’ heeft een eigen verhaal, zegt Rhode. Zij wil die op de n duur in haar project allemaal fotografisch vertellen. Over haar zoektocht naar mensen van alle nationaliteiten in Amstelveen komen ook gefotografeerde deelnemers aan het woord.

Queer

Het is in het Cobra Museum overigens in dat weekend (vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart)  een bruisende boel, onder het motto ‘Cobra pakt uit’. Er zijn bijvoorbeeld rondleiding over de expositie ‘Becoming Ovartaci’, een Deense kunstenaar (m/v), die nu wordt gepresenteerd ‘in het kader van de Queer Geschiedenis Maand. Voor de rondleidingen kan met daar zaterdag en zondag terecht om 14.00 en 15.00 uur. De zijn gratis maar men moet wel de museumentree betalen.

Ovartaci was eigenlijk een vroege transgender, die als jongen (genaamd Louis Marcussen) werd geboren en verlangde een meisje te zijn, wat haar strijd kostte tenslotte en haar ertoe bracht zelf de geslachtsverandering te proberen tot stand te brengen.

Denen

Tussen de expositie ‘Wij kussen de aarde’ van de Deense kunstenaars, hangen zondag 26 maart sprookjes van de Deen Hans Christian Andersen. De kunstenaars lieten zich vaak inspireren door sprookjes en de noordse mythologie.

In samenwerking met Bibliotheek Amstelland organiseert het museum een voorleesmiddag. Lieke van Bibliotheek Amstelland leest voor uit o.a. het prachtige prentenboek En ze leefden nog, geschreven door Elisabeth Lucie Baeten en geïllustreerd door Flore Deman. Voorlezen van 13.30-15.30 uur (verschillende keren per uur).

Bel 020-5475050 voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.