Op dinsdag 18 april (13.00 uur) vindt de Amstelveense de herdenking plaats in het kader van Jom Hasjoa – de Dag van de Holocaust. Die jaarlijkse ceremonie wordt gehouden bij het monument ‘Nooit Meer Teruggekomen’ aan de Prins Berhardlaan (hoek Amsterdamseweg).

Alle belangstellenden zijn welkom, maar zij moeten er rekening mee houden dat het programma stopt om één uur begint, meldt de organisatie. Het duurt ongeveer drie kwartier.

Gebed

Er zal onder meer het Kaddisj- en het Jizkorgebed ten gehore worden gebracht door cantor Sasja van Ravenswade. Sprekers zijn burgemeester Tjapko Poppens en mevrouw Flory Neter, voorzitter van het Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers. Ceremoniemeester is David Serphos, voorzitter van Stichting Zikna. Celliste Mariëtte Landheer zal twee muziekstukken ten gehore brengen. De organisatie van de herdenking is in handen van Stichting Amstelveen Oranje en Stichting Zikna.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.