Zoals al eerder in het nieuws kwam, voert de gemeente voor woningeigenaren in Amstelveen Zuid een zonnepanelenactie. Op donderdag 23 maart is er online informatiebijeenkomst die om 19.30 uur begint en minder dan een uur duurt.

Wegens drukte bij zonnepanelen installateurs kunnen overigens maximaal 750 inschrijvingen plaats vinden binnen de actie. Door de gemeente bedoeld om het opwekken van ‘duurzame energie te stimuleren’.

Geen BTW
De panelen verlagen volgens haar de energierekening en verminderen de CO₂-uitstoot. Wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid zegt dat B&W met de actie het verduurzamen van woningen gemakkelijker willen maken en dat de vraag naar zonnepanelen enorm is gestegen. Vorig jaar deden in totaal 1.300 inwoners mee met de inkoopactie. Dit jaar is de btw op zonnepanelen afgeschaft wat betekent dat particulieren die niet meer terug hoeven te vragen bij de Belastingdienst.

Energieloket

Geïnteresseerden kunnen zich via de computer, tablet of telefoon voor de online informatiemeeting  aanmelden. Tijdens die bijeenkomst wordt de zonnepanelenactie toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur. Na die meeting kan men inschrijven voor de zonnepanelenactie. Hebben ze dat gedaan, dan krijgen ze de uitnodiging ‘een digitale woningopname in te plannen met de installateur’,  tijdens welke de installateur advies geeft over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte en kan men besluiten wel of niet mee te doen.  Aanmelden en inschrijven voor de actie kan via www.energieloketamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.