Het bedrijventerrein De Loeten krijgt een distributiecentrum van P3 Logistic Parks.  De lange termijn investeerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa heeft het in ontwikkeling zijnde gebouw gekocht van logistieke vastgoedontwikkelaar Ringmeer B.V. Het bedrijf zegt op korte termijn te beginnen met de ontwikkeling van P3,  dat naar verwachting begin volgend jaar wordt opgeleverd.

P3 Logistic Parks kocht de vrije grond op het bedrijventerrein, dat vooral ruimte biedt aan de (glas)tuinbouwsector.

Huurders

Dankzij de directe nabijheid van Amsterdam en Schiphol is het ideaal gelegen voor nationale en internationale logistieke bedrijve, zegt P3 Amstelveen. Het ziet de ligging aan de N201 is en biedt het snelle toegang tot de snelwegen A2, A4, A9 en A10 als een voordeel. Na de oplevering zal het pand bestaan uit 27.446 m² verhuurbare ruimte, waaronder 22.618 m² magazijnruimte, 1.300 m² kantoren en 3.500 m² mezzanine. Het is een gezamenlijk ontwerp van Heembouw Architecten en Nes Vastgoed. P3 Amstelveen richt zich vooral op licht industrieel gebruik, met een vloerbelasting van 5.000 kg, een vrije hoogte van 12,2 m en 20 dockdeuren. Het is deelbaar in twee units, waardoor het mogelijk is het gebouw voor meerdere huurders te gebruiken.

 Acquisitie

Managing director voor Nederland & België Léon Vié van P3 Logistic Parks vindt het project ‘een geweldige volgende stap in de groeistrategie voor Nederland’ van het bedrijf.  “Na een succesvolle acquisitie van P3 Assen in 2022, zijn we trots dat we opnieuw een forward funding transactie in Nederland hebben gerealiseerd en we zijn uiteraard verheugd dat we dit moderne distributiecentrum op een toplocatie aan onze portefeuille kunnen toevoegen.”

Ook Lucas Veldhuisen van Nes Vastgoed zegt namens Ringmeer B.V. dat het distributiegebouw er moest komen. “Het was een uitdagende deal in een turbulente tijd. We kijken ernaar uit om van deze ontwikkeling een succes te maken en een high-end distributiecentrum in Amstelveen met een BREEAM-certificering op te leveren aan P3.”

Certificaat

P3 Amstelveen verwacht het BREEAM-certificaat “Excellent” te ontvangen. Het distributiecentrum zal worden uitgerust met LED-verlichting, een watermanagementsysteem en fotovoltaïsche panelen.

In de transactie werd Ringmeer B.V. ondersteund door Cushman & Wakefield. Na de bouw van P3 Echt is Heembouw opnieuw aangesteld als hoofdaannemer voor P3 Amstelveen. GT Law en Houthoff traden op als juridisch adviseurs bij de transactie. Met de nieuwe vestiging bezit en beheert P3 momenteel tien logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten als Lidl, Fresh Solutions Netherlands B.V., Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

1 REACTIE

  1. Goh ,prachtig zo’n distributiecentrum op Amstelveens grondgebied. Ook goed dat men al heeft bedacht waar de werknemers van deze zeer goed betalende nijverheid moeten wonen?
    Jaaahaa, onze Floor en Herby zijn echte doordenkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.