Wie tijdens kantooruren (14.30 tot 16.00 uur) als mantelzorger naar een cursus kan, zou gratis ‘Omgaan met NAH’ bij de organisatie Mantelzorg & Meer aan de Bouwerij 4-d kunnen bezoeken. Die start op woensdag 22 maart en strekt zich uit over vervolgbijeenkomsten op de donderdagen 29 maart, 12 en 26 april en 7 juni. NAH staat voor:  Niet Aangeboren Hersenletsel.

Behalve uit Amstelveen zijn op de vijf lesmiddagen ook inwoners van de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel welkom.

Gedragsverandering

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel, door een ongeluk, chronische ziekte of bijvoorbeeld een hersenbloeding, zijn vaak heel ingrijpend, zegt M&M. “Niet alleen voor de getroffene, maar ook voor de partner, familie, vrienden en kennissen. Zij kunnen te maken krijgen met gedragsverandering, verwarde spraak, verlamming of andere gevolgen.”

Naasten

De cursus is speciaal voor naasten die helpen bij de dagelijkse zorg van iemand met NAH. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Hoe kan ik omgaan met mijn partner, ouder of kind met NAH? Waar vind ik goede steun en goede hulp? Ken ik mijn eigen behoeften en mijn grenzen? Kennismaking met de PRET strategie. Uitwisselen van ervaringen en kennis.

Kijk voor meer informatie en voor aanmelding op www.mantelzorgenmeer.nl of neem contact op via 020-5127250 of info@mantelzorgenmeer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.