Het zichzelf ‘onderwijspartij’ noemende D66 heeft woensdag de fractie in de gemeenteraad schoolleiders in het zonnetje gezet. Het was ‘nationale complimentendag’, waar trouwens niemand iets van heeft gemerkt, maar die viel wel in de voorjaarsvakantie van de scholen. De Amstelveense fractie stuurde daarom een video naar de schoolleiders om te zeggen hoe belangrijk zij zijn voor goed lokaal onderwijs en om hen te bedanken.

Schoolleiders zijn bepalend voor de kwaliteit van het Amstelveense onderwijs, vindt de fractie.

Gelijke kansen

Maar ook om bij te dragen aan ‘meer gelijke kansen’ dus het onderwijs ‘inclusiever’ te maken. Ook zijn volgens D66 de schoolleiders belangrijk voor de aanpak van het lerarentekort. Gemeenteraadslid Saloua Chaara zegt dat schoolleiders “zeer bevlogen, hardwerkende en kundige mensen” zijn,  die er alles aan doen om het op hun school zo goed als mogelijk te regelen. “Wij willen de schoolleiders laten weten dat zij worden gezien en wij hun inzet waarderen.”

Zonnetje

Zij werden dus per video in het zonnetje gezet. In de videoboodschap sprak D66 haar waardering uit voor het werk van de schoolleiders, die zij beloofden te blijven ondersteunen, onder meer door “werk te maken van een goed woon en werkklimaat voor leraren in Amstelveen.” En door te helpen “met de werving en de begeleiding van zij-instromers in het onderwijs”, alsmede door er voor te zorgen dat schoolleiders “goed betrokken worden bij de plannen en het beleid van de gemeente.”

1 REACTIE

 1. Wat kopen we voor dit soort onzin?
  Het onderwijs schiet er geen bal mee op met het intrappen van deze open deur.
  Natuurlijk zijn schoolleiders ontzettend belangrijk, maar ook de leerkrachten, waarvoor deze partij geen km harder loopt.
  Iedereen weet dat er grote tekorten zijn aan leerkrachten en daar komt in Amstelveen nog eens de onbetaalbare huisvesting bij. Gevolg ; als ik startende onderwijzer zou zijn zou ik naar die plaatsen gaan waar redelijke huisvesting is en dat is in Amstelveen dus niet.
  En dan weer de modeterm “ inclusief onderwijs”. Breek me de mond niet open. Elke paar jaar werd er weer mooie nieuwe term bedacht, maar in de praktijk kwam het er op neer dat er bezuinigd werd, allemaal bedekt met mooie termen. Gevolg was wel dat het algehele niveau slechter werd.
  Dit zeg ik nadat ik 40 jaar in regulier en speciaal onderwijs heb gewerkt van gr1 t/m 8 en RT leerkracht.

  Weliswaar is dit niet het gevolg van de lokale afdeling van D66, maar aan het landelijke beleid van D66. Mijn verwijt aan de lokale afdeling is dat ze hier als makke schapen achteraan lopen met nietszeggende statements ,zelfs afwerende reacties tov mensen/ leerlingen die zelf dat “ inclusieve onderwijs” moeten ondergaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.