Magda Andersson, Zweedse singer-songwriter en zangeres van Ye Banished Privateers, maakt haar internationaal solodebuut met haar nieuwe alter ego Magda Novels. Haar album “Prologue” verschijnt op 29 maart en wordt gevolgd door een releaseconcert, met haar allereerste liveshow op donderdag 6 april in P60.

“Prologue” is een EP met vier nummers, waarin Magda Andersson in het Engels schrijft als haar alter ego Magda Novels.

Geest

“Ik kijk naar Magda Novels als mijn schaduwzijde: een deel van mij dat op de loer ligt, maar wat meestal verborgen is voor andere mensen,” schrijft ze. “Als ik de liedjes schrijf, probeer ik het onderbewuste door te laten komen, hoe mooi of lelijk de gedachten ook zijn, zonder te censureren of te blokkeren. Ik wil dat mijn teksten afkomstig zijn uit het deel van de menselijke geest dat dromen, instincten, irrationaliteit en abstractie creëert.”

Popmelodieën

Na vele jaren met minstens evenveel tournees – voornamelijk in Duitsland en Nederland – als zangeres en gitarist in de piratenfolkband Ye Banished Privateers, kijkt Magda ernaar uit om de ontmoeting met een internationaal publiek alleen te verkennen: “Mijn muziek is geïnspireerd door artiesten als PJ Harvey, Patti Smith, First Aid Kit en Joni Mitchell. Ik zou het geluid omschrijven als dark-americana met popmelodieën en een rock-‘n-roll-attitude.” Een succesvolle crowdfundingsactie in november, die €7.000,- opbracht om het EP te helpen financieren, toont een grote interesse in het project.
Betrokkenheid
“Het is echt cool dat zoveel mensen zó in mij geloven, dat ze willen bijdragen met hun geld en betrokkenheid, zonder zelfs maar de muziek te horen. De crowdfunding campagne ging niet alleen over het financieren van het EP, maar ook over het verzamelen van mensen die met mij mee willen op deze reis. “Prologue” is, zoals de titel al aangeeft, nog maar het begin, waar Magda Novels naartoe gaat, met liveshows en aankomende releases, is een artistieke uitdaging die me vlinders geeft.” Kaarten zijn beschikbaar via de website: www.p60.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.