Gewezen fractievoorzitter Ruud Kootker nam vrijdag ook afscheid van zijn lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA), zonder dat een medium er iets van afwist. Op dat afscheidsfeest in Grand Café All Sports van sportcentrum Basic Fit was het blijkbaar een dollere boel dan woensdag in het gemeentehuis.

De website van bbA meldt dat er leden uit heden en verleden waren. “Zijn vertrek naar de stad Eindhoven gaf alleen al aanleiding  voor diverse dolletjes.”

PSV

Kootkers opvolger in de fractie Pieter Monkelbaan bood Ruud een PSV – shirt aan en wat supportersvlaggetjes. Het shirt trok Kootker meteen aan. Voorzitter Peter Bot van bbA prees zijn inzet voor de lokale partij en de Amstelveense politiek. Ook aanwezig de voormalige fractieleden Jacqueline Solleveld en Marga van Herteryck en de raadsleden uit een verder verleden Linda Roos, John Levie en Ruud Oord.

VVD

Cees Noomen (VVD) begon woensdag al met wat de partij ‘dolletjes’ noemt door Kootker het onlangs verschenen boek over Marc Rutte te overhandigen met de mededeling dat hij zijn VVD–collega’s in Eindhoven zou informeren over Kootkers verhuizing met de suggestie, dat ze hem daar wel konden gebruiken. ‘Ik bied je meteen een kandidaat-lidmaatschap voor de VVD Eindhoven aan’, zei Noomen, die – naar een dag later bleek – de daad bij het woord had gevoegd door voor een proefjaar de contributie te betalen. “Zo hoort het, soms scherp op de inhoud, maar altijd met respect voor elkaar. En dit vind ik wel humor”, zei Kootker op zijn afscheidsfeest.

Fractie

Verder benadrukte hij nog eens het vooral moeilijk te vinden afscheid te moeten nemen van de bbA–fractie, waarmee hij in de afgelopen vijf jaren naar zijn zeggen intensief heeft samengewerkt. Het nieuwe bbA–raadslid Dave Offenbach  benutte de bijeenkomst ook om zijn studie filmwetenschappen aan de universiteit van Leiden in praktijk te brengen door op het op video zetten van de bijeenkomst met de leden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.