De Supermarkt Coop is gesloten in het winkelcentrum Waardhuizen. Behalve als koopcentrum had die ook een sociale functie, gaf wethouder Adam Elzakalai woensdag in de gemeenteraad toe op vragen van CDA-raadslid Arjen Siegmann.

De verhuurder Netjes had eind vorig jaar laten weten dat de huur is opgezegd, maar eerder wist de wethouder het ook niet. Volgens de supermarkt branche heeft de Coop in Waardhuizen naar huidige maatstaven ook een te klein pand om exploitabel te zijn, zei Elzakalai.

Detailhandelsnota

Maar daarmee verliest de wijk behalve een supermarkt ook een soort buurtcentrum. Constateerde  raadslid  Farah van GroenLinks. Bovendien is het verlies van een supermarkt funest voor ouderen, zei ze. Elzakalai citeerde uit de door de raad zelf vastgestelde detailhandelsnota dat heel het winkelcentrum Waardhuizen, waaruit meer winkels  vertrekken, in feite te klein is voor ondernemers. De raad zag er liever een maatschappelijke functie. Overigens wilde de wethouder weg blijven  van bedrijven. “De gemeente exploiteert  geen supermarkten”, zei hij. Al zag hij wel het belang voor de buurt. Pf er een nieuwe supermarkt voor de verdwijnende Coop komt, was hem niet  bekend.

4 REACTIES

 1. De raad zag er liever een maatschappelijke functie! Maw de raad beslist maar even voor alle mensen uit Waardhuizen zonder ze daar in te kennen. Wel erkende de wethouder de sociale funktie en het welzijn van dit centrumpje voor vele wijkbewoners.

  Tevens zegt hij dat de het pand te klein is voor de huidige maatstaven van een supermarkt, maar hij wil niet treden in de zienswijze van supermarkten. Tegenstrijdiger kun je het niet zeggen, want met deze opmerking doet hij dat juist wel!

  Ook kwam het de gemeente pas ter ore van de sluiting eind 2022. Ook zeer vreemd!

 2. Een eigenaar van een winkelcentrum is toch niet verplicht om de gemeente in kennis te stellen van het stoppen van een winkel.
  Als je een paar honderd meter verder de goedkering geeft om een nieuw winkelcentrum te bouwen kan het natuurlijk gebeuren dat er een leegloop komt bij het andere winkelcentrum, niet fijn, kijk maar hoe snel alle winkels verdwenen uit Bovenkerk toen het winkelcentrum in de Westwijk opende.

  • Juist wel, want men heeft inderdaad niet voor niets middenin zo’n wijk een een klein winkelcentrum gebouwd en uw vergelijking met Bovenkerk gaat niet op, want de meeste winkels in Bovenkerk waren bij de bouw van Bovenkerk niet gepland.

 3. Toen winkelcentrum Waardhuizen werd gebouwd was er geen Middenhoven en er waren wel degelijk al heel lang winkels in Bovenkerk, mocht dit niet dan wil ik dat graag horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.