Op Internationale Vrouwendag (8 maart) zijn er in Amstelveen op tal van plaatsen activiteiten. In de schouwburg, in het MIOC aan de Lindenlaan en ook het Cobra Museum wil zich niet onbetuigd laten. Daar gaat het ’s avonds (19.30 uur) over de vraag wat het betekent om kunstenaar en moeder te zijn.

Het combineren van werk en ouderschap vormt trouwens in vele sectoren een uitdaging. Maar hoe gaat men er in de kunsten mee om?

Exclusief

Het kunstenaarschap lijkt vaak exclusieve eisen te stellen op het gebied van toewijding, constante flexibiliteit en beschikbaarheid. Ook op het gebied van het moederschap zijn er vele – en misschien wel vergelijkbare – eisen uit de maatschappij. “Naar aanleiding van werk en leven van Sonja Ferlov (foto) kijken we naar hoe het vandaag de dag is om zowel kunstenaar als moeder te zijn”, zegt het museum. “Op Internationale Vrouwendag spreken we daarom over ouders als kunstenaars en mythes rondom het moederschap binnen de kunsten.”

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: 19.30-20.30 uur: gelegenheid om de tentoonstelling Je est un autre en eventueel de rest van het museum te bezoeken; 20.30-21.30 uur een gesprek met aansluitend (tot 22 uur) gelegenheid tot een drankje in het café. Meer informatie is te vinden via cobra-museum.nl. Prijs: € 10, inclusief museumbezoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.