Nalatenschapsadviseur Nicole Buskermolen en uitvaartverzorger Saskia Driezen geven op 24 februari gratis antwoord op vragen over uitvaart en nalatenschap. Dat gebeurt tijdens een inloopspreekuur in de bibliotheek aan het Stadsplein, van 14.30 tot 16.30 uur.

Met het overlijden van een dierbare krijgt nu eenmaal iedereen vroeg of laat te maken. Dan wordt het regelen van een uitvaart en daarna de afhandeling van de nalatenschap verwacht.

Verzekeringen

Er rijzen vragen als: Wat kost een uitvaart en wie is er verantwoordelijk voor de kosten? Ook wat wettelijk gezien wel en niet wat mag en of men zelf een uitvaartverzorger kan kiezen, leidt mogelijk tot vragen. En hoe is het met eventuele verzekeringen geregeld?

Administratieve vragen

Maar ook hoe zit het met het regelen van administratieve zaken, de aangifte erfbelasting en de verdeling van de erfenis. Dit is niet voor iedereen een dagelijkse bezigheid en vaak een wirwar van regels en uitzonderingen. Het is voor veel mensen een (nog) onbekend terrein waar bovendien veel misvattingen en misverstanden over bestaan. Daarom houdt de bibliotheek een gratis inloopspreekuur over het onderwerp uitvaart en nalatenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.