De Voedselbank, die nu ongeveer 150 gezinnen wekelijks van een pakket voorziet, verhuist van Landtong naar het gebouw van aannemingsmaatschappij Heemraad aan de Bouwerij 102 op bedrijventerrein Legmeer. De huur is daar veel duurder, maar dat wordt door de gemeente gecompenseerd. Zij betaalt bijna 27 mille extra daarvoor. 

In totaal stond de Voedselbank al op de begroting voor € 28.000. Daar komt nu dus 27 mille bij (€ 2214 meer maand). De huur wordt door de Voedselbank met de gemeente afgerekend en niet met eigenaar Heemraad. Aan de Voedselbank is de gemeente dus jaarlijks ongeveer € 55.000 kwijt.

Sleutel

De Voedselbank krijgt op 1 mei de sleutel van het andere gebouw. De kosten van de huur het nu gebruikte gebouw zijn ongeveer € 1400. Volgens de gemeente heeft zij, behalve die volledige compensatie van de huur in het voormalige zorgcentrum Olmenhof, een subsidie van ruim twaalf mille per jaar.

Studenten

De organisatie moet haar huidige locatie verlaten, omdat de gemeente andere plannen in de omgeving van Landtong heeft. Behalve scholen, die straks vervangen worden door neen schoolgebouw, komen er woningen. De jongeren, veelal studenten, die de voormalige Olmenhof bewoonden, zullen op termijn ook weg moeten.

Het nieuwe pand ligt volgens de gemeente op ‘loopafstand’ van de sneltram, is twee jaar beschikbaar eb vijfhonderd vierkante meter groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.