De vrijdagmarkt verdwijnt volgend jaar van het Stadsplein en komt op de Rembrandtweg, aan beide kanten; van de fontein de fontein op het plein tot aan de rotonde bij Groen van Prinstererlaan.

Dat was overigens lang geleden al het door de gemeenteraad vastgestelde plan. In maart is er een informatiebijeenkomst voor marktondernemers, omwonenden en andere belanghebbenden.

Groener

Het Stadsplein wordt nu eindelijk gezelliger, zegt de gemeente. Die meldt nu haar handen vrij te hebben om het vooral groener te maken. Wethouder Floor Gordon (Stadshart) erkent dat de markt een begrip is voor de hele regio. “Al vele jaren vormen de kramen een vertrouwd gezicht op het Stadsplein. Wij willen een sterke markt behouden.” Maar hij kan op vrijdag niet op het Stadsplein blijven, zegt ze. Omdat een gevolg daarvan is dat het plein er daardoor de rest van de week leeg en verlaten bij ligt.

Nieuwe locatie

Door de verplaatsing wordt de Rembrandtweg op markttijden afgesloten voor al het verkeer (met uitzondering van nood- en hulpdiensten). In de plannen staan de kramen met de voorkant naar de winkels op de Rembrandtweg. De voertuigen van marktondernemers staan achter de kramen op de autoweg.

Gezellig en groen

Als de markt op zijn nieuwe plek staat, komt er ruimte vrij op het Stadsplein voor een nieuwe inrichting, zegt de gemeente. Volgens haar hebben inwoners en ondernemers zich via het participatieplatform Denk me vooral uitgesproken voor meer groen, meer diversiteit in winkels en horeca, meer speelplekken voor kinderen en meer fietsenstallingen.

\In de informatiemeeting volgende maand worden volgens de gemeente ideeën en wensen van de omgeving opgehaald en verwerkt in de plannen, die ter besluitvorming worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.