Woensdag 8 maart 19.45 uur is in het kader van Internationale Vrouwendag de Europese première van de observerende documentaire ‘No One Told Me’ te zien in Cinema Amstelveen. Die gaat over een unieke ervaring in het leven van een vrouw: Moeder worden.

‘No One Told Me’ vertelt over hoe het leven eruit ziet als een vrouw net moeder geworden is, met aansluitend een panelgesprek over wat er verandert in het leven van haar. Dus haar behoeften en maatschappelijke en sociale implicaties. Filmmaker Zulilah Merry zal aanwezig zijn.

Tien weken

In No One Told Me volgt de filmmaker een net bevallen moeder gedurende de eerste tien weken van het moederschap, de postpartum periode. Dit is de tijd dat moeder en kind elkaar leren kennen, hormonen rond razen, borstvoeding op gang komt, de natuur het overneemt van controle, het lijf heelt en het brein een enorme transformatie ondergaat. Dit is ook de tijd dat de onzekerheid over deze nieuwe rol in het leven in golven over de kersverse moeder spoelt.

Rafelig

Deze periode in het leven van een vrouw is vaak onzichtbaar voor een groot deel van haar omgeving, in ieder geval de rafelige randjes ervan. No One Told Me laat de mooie en ook de moeilijke momenten zien in een poging de mysterieuze transformatie, die moeders na de bevalling ondergaan, op het scherm te vatten.

Na de film is er een panelgesprek over hoe het leven verandert als er een baby in het leven van de vrouw komt, niet alleen in praktische zin maar juist ook in existentiële. Hoe zien de eerste weken na de bevalling eruit? Wat hebben nieuwe moeders nodig en hoe kunnen we als maatschappij en als gemeenschap (betere) zorg bieden aan nieuwe moeders.

De filmmaker

Zulilah Merry is een Nederlandse documentairemaker die met haar man en twee kinderen in Maine, VS woont. Ze maakte ‘No One Told Me’ nadat ze zelf moeder werd en zich realiseerde hoe weinig aandacht er is voor de ervaring van de moeder in de periode na de bevalling.

Bekijk hier alvast de trailer > https://youtu.be/5ugXqU5_KkU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.