Na zestien jaar op televisie te zijn geweest staan de mannen van Koefnoen vrijdag 24 februari op het podium van Schouwburg Amstelveen. Een paar dagen eerder. Op zondagmiddag 19 februari om 15.00 uur wordt daar in ‘Gelukzoekers op Sumatra’ een onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië gepresenteerd.

Die voorstelling, geïnspireerd op de in die tijd scandaleuze romans van Madelon Székely-Lulofs, duikt in op een vaak geromantiseerd verleden.

Ongelijkheid

Een geschiedenis vol ongelijkheid en verstikkende beloftes van rijkdom, die vandaag de dag zijn sporen nog nalaat, meldt de schouwburg, ‘Terwijl in Europa de ‘roaring twenries’ hoogtij vieren, komt een jong echtpaar haar geluk beproeven op de plantage in Sumatra.Tegelijkertijd komen Roeki en Karminah, gelokt door valse beloftes, werken op de plantage. Al snel blijken zij als contractarbeiders vast te zitten in een systeem van uitbuiting. De rubberprijzen gaan skyhigh en de bewoners feesten erop los. Totdat de prijzen instorten. Terwijl het oerwoud wordt vernietigd volgt onherroepelijk het verval op de plantage. Uiteindelijk komt iedereen bedrogen uit.’ Met Stefan Rokebrand, Tara Hetharia, Yara Alink e.a.

Koefnoen Live
Koefnoen brengt op 24 februari persiflages, typetjes en imitaties naar de schouwburg. Fonkelnieuw materiaal wordt vertolkt door vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, de luidruchtige corps-studentes Fleur en Madelon en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus. De wereld verandert razendsnel, soms nog sneller dan we in de gaten hebben. Dingen mogen niet meer en niets lijkt meer blijvend. Hoe verander je een beetje soepeltjes me? En wil je dat en durf je dat? Of blijf je liever met de gordijnen dicht kattenfilmpjes bingewatchen met een bak quinoachips op je buik?

Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.