De campagne van de politieke partijen zijn nu duidelijk begonnen. De verkiezingen betreffen weliswaar geen lokale gemeenteraad, maar Provinciale Staten (die op hun beurt voor de samenstelling van de Eerste Kamer zorgen), maar je kunt voor de peilingen toch niet achter blijven, menen de blijkbaar bij de partijen. Nadat D66 en CDA al moties en mondelinge vragen, wil de VVD nu een raadsgesprek, ‘wegens zorgen om fietsveiligheid’.

Behalve over het sociale domein is blijkbaar aanstaande woensdag een gesprek met de raad over verkeersveiligheid (20.00 uur), op initiatief van de VVD.

Hoog tijd

Toenemende verkeersdrukte en de populariteit van de e-bike zorgen volgens de partij voor dat het aantal fietsongelukken stijgt en de VVD vindt het hoog tijd dat daar wat aan gedaan wordt. Het doel van het raadsgesprek is volgens de partij samen met alle raadsleden tot praktische oplossingen te komen die het aantal ongelukken kan verminderen.

Voorstellen

Raadslid Menno van Leeuwen (hij meldt dat hij de initiatiefnemer is) vindt het onacceptabel dat fietsongelukken weer vaker voorkomen. “Als overheid is het onze taak ervoor te zorgen dat mensen zich veilig in Amstelveen kunnen bewegen. Zeker kwetsbare groepen als kinderen en ouderen. Wij zullen met voorstellen komen om dit te verbeteren.” Die voorstellen komen dat blijkbaar in het raadsgesprek.

 Vvn

Ambtenaren, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Fietsersbond organiseren de bijeenkomst. Het is volgens Van Leeuwen (foto) belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de specialistische kennis van die laatste twee organisaties. “Samen kunnen we kijken waar de knelpunten zitten en hier haalbare oplossingen voor realiseren”. Alle raadsgesprekhek worden gehouden in het Gemeentehuis en is voor iedereen toegankelijk.

4 REACTIES

 1. Haalbare oplossing voor wie? Voor gewone fietsers? Voor snoeihard racende e-bikers en fatbikers? Voor Cantarijders? Voor vaders en moeders met brede bakfietsen met kinderen? Voor 16-jarigen in electrische Opel Rocks Electric?
  En dat allemaal op de te smalle fietspaden?
  Begin met een max snelheid van 15 of hooguit 20 km/u.
  En HANDHAVING!

  • Nee, alles voor Robert van Waning! De minder validen van de Cantarijders ontzeggen we gewoon de toegang tot het Stadshart. Die kleine kinderen in bakfietsen gooien we in de sloot. Plus e-bikes en fat-bikes verbieden we terwijl het van Den Haag wel mag. Plus natuurlijk minstens 30 agenten constant aanwezig om dit te handhaven.

 2. Het rijwielpad als oplossing voor alle maatschappelijke kwalen..

  Ik vergat nog de scooters en snorfietsen te noemen. Die rijden natuurlijk ook op de fietspaden dankzij Amstelveens gedoogbeleid.

 3. Over veiligheid gesproken: Op fietspaden laten gewone fietsers zich vaak meeslepen door fortuinlijke vrienden of vriendinnen met een fatbike. Samen nemen zij dan vrijwel de hele breedte van het fietspad in beslag. Zónder helm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.